Huizenplan
Image default
Woningen

Zo geef je jouw woonkamer een industriële uitstraling

Ben jij van plan om je woonkamer met DHK Webshop een compleet nieuwe uitstraling te geven? Dan is het misschien een idee om te gaan voor een industriële uitstraling. Waarom? Omdat dit over het algemeen niet verveelt en er altijd leuk uitziet. Ben jij benieuwd hoe je jouw woonkamer een industriële uitstraling geeft met bijvoorbeeld een industriële deur met kozijn? Lees snel verder.

Wat planten voor je woonkamer kunnen betekenen 

Een manier om je woonkamer een industriële uitstraling te geven, is door planten toe te voegen. Van planten heb je er namelijk nooit genoeg. Denk groot, dus niet per se aan een paar kleine planten. Het is juist leuk om te kiezen voor veel verschillende planten. Eigenlijk zou het ideaal zijn, als er in elke hoek van de kamer wel een plant staat. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Planten zijn namelijk echt kenmerkend voor een industriële uitstraling. Je kunt natuurlijk kiezen voor echte planten, maar ook nep planten kunnen heel leuk staan. Vooral als je geen groene vingers hebt en nog een cactus laat doodgaan, is dit natuurlijk ideaal. Doe vooral wat je zelf wilt en aankan. 

Denk aan de houten details

Een ander belangrijk element van een industriële uitstraling is hout. Hout is vaak zelfs een beetje de basis. Naast dat het duurzaam is, is het ook nog eens heel erg mooi. Denk bijvoorbeeld aan een houten industriële deur met kozijn. Daar zal je zeker gelukkig van worden. Het is dus echt aan te raden om zoveel mogelijk hout toe te passen. Dit kan namelijk op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld houten accessoires toepassen, maar je kunt ook kiezen voor stoelen van hout voor een industriële sfeer. Kortom: er zijn meer dan genoeg dingen die je kunt doen met hout. Je zou zelfs iets in elkaar kunnen knutselen met hout om alles een tikkeltje unieker te maken. Daar zullen de gasten zeker van opkijken. Op deze manier kun je namelijk je huis een excentriek tintje geven.

Ga voor eens neutrale kleuren

Een andere manier om je huis een industriële uitstraling te geven, is om neutrale kleuren toe te passen. Vaak zie je dit in verschillende woonkamers voorbij komen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor beige tinten of juist grijs. Vaak denken mensen dat dit saai is, maar eigenlijk biedt dit je veel meer mogelijkheden. Je kunt namelijk juist veel meer doen als je voor neutrale kleuren kiest. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde accessoires om te zorgen voor echte eyecatchers in de woonkamer. Dit kunnen felgekleurde schilderijen zijn, maar het is ook leuk om gekleurde kastjes of dergelijke toe te voegen. Het is helemaal aan jou, maar de neutrale kleuren als basis zijn over het algemeen wel een goed begin.