Huizenplan
Image default
Meubels

Hoe kies je op maat gemaakte meubels van eikenhout?

Eik is prachtig in zijn natuurlijke staat omdat het karakter heeft. De lichte kleuring van eikenhout maakt het een uitstekende kandidaat voor kleuring. Er zijn verschillende mogelijkheden om eiken eettafels op maat te maken. Je kunt eiken meubels eenvoudig aanpassen aan je stijl of aan de inrichting van je huis. Eiken meubels herken je aan de houtnerf. Rode eik heeft een wervelende golvende nerf en witte eik heeft stralen of vlekken. Dit is afhankelijk van de snede. Lees er hier meer over!

Rood eiken versus wit eiken meubelen

Zowel rood eiken als wit eiken zijn dicht, zwaar en slijtvast, waardoor ze ideaal zijn voor meubels. Ze staan vooral bekend om hun weerstand tegen deuken en krassen. Wit eiken staat bekend om zijn duurzaamheid en zijn kenmerkende nerf. De jaarringen van de boom worden in een hoek van 90 graden gezaagd om een ​​uniform en verticaal patroon te verkrijgen. Het resultaat levert strakke, evenwijdige lijnen over de lengte van het blad. Er zijn unieke golvende lijnen zichtbaar in het hout, waardoor geen twee stukken ooit hetzelfde eruit zullen zien. Met een fijnere textuur dan rode eik, vertoont witte eik een unieke component die bekend staat als vlek. Afhankelijk van het stuk hout kan dit vlekkenpatroon heel dramatisch zijn en het een driedimensionaal uiterlijk geven. Rood eiken is meestal goedkoper dan wit eiken. Dit komt doordat de interne stralen van het hout worden blootgesteld.

Eikenhouten meubel voor buitengebruik

Houten meubels voor buiten hebben een aanzienlijke hoeveelheid onderhoud nodig. Je moet ze minstens één keer per jaar onderhouden, en zelfs dan zal het hout na verloop van tijd verslechteren. Daarom geven de meesten de voorkeur aan een onderhoudsvrij alternatief. Tuinmeubilair voor alle weersomstandigheden heeft de uitstraling van natuurlijk hout, maar is op zichzelf bestand tegen weersomstandigheden en wordt geleverd met een levenslange garantie. Hoe zit het met de duurzaamheid? Massief wit eiken meubels meubels zijn stabieler dan gewoon gezaagd hout en zijn ze minder gevoelig voor omgevingsveranderingen zoals temperatuur en vochtigheid.

Eikenhouten meubelen op maat bij Nijhuis Meubels

Bij Nijhuis Meubels heb je enorm veel mogelijkheden. Je kunt je meubels eenvoudig aanpassen aan je wensen. Je kunt gratis houtstalen bestellen als je een beter idee wilt hebben van hoe een specifieke tint er persoonlijk uit zal zien. Je kunt natuurlijke, lichte, gouden en medium afwerkingen voor je meubels kiezen. Laat je adviseren door Nijhuis meubels, want zij hebben een team van experts die je perfect kunnen helpen, Op deze manier zul je gegarandeerd een eikenhouten meubel krijgen dat aan je wensen voldoet.