Huizenplan
Image default
Woningen

Zo zorg je voor knusse én duurzame verlichting in huis

Veel mensen zijn er niet van op de hoogte dat verlichting een grote rol speelt in de sfeer van een huis. Dat is hartstikke jammer, want je kan echt leuke dingen doen met verlichting. Kan jij wel wat tips gebruiken op het gebied van verlichting? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Hieronder kan je namelijk een aantal fijne tips vinden. Lees snel verder!

 

Investeer in ledverlichting

 

Vroeger werden er heel veel gloei- en spaarlampen gebruikt. In de afgelopen jaren is het alleen duidelijk geworden dat zulke verlichting niet zo goed is voor het milieu. Tegenwoordig is dit dus eigenlijk ondenkbaar geworden. Dit komt door de opkomst van led verlichting. Led Verlichting is op dit moment de meest duurzame en populairste keuze op het gebied van verlichting. 

 

Ledverlichting heeft allerlei voordelen die op verschillende gebieden gunstig zijn. Deze soort verlichting is bijvoorbeeld veel zuiniger, omdat het dus niet zoveel energie verbruikt in vergelijking met andere soorten verlichting. Verder zal je echt geen schadelijke kwik tegenkomen bij ledverlichting. Een ander belangrijk voordeel van led verlichting is dat de levensduur erg lang is.

 

Gebruik slimme verlichting 

 

Als je op zoek bent naar knusse en duurzame verlichting, kan je het beste kiezen voor slimme verlichting. Slimme verlichting betekent dat je de verlichting kan bedienen door middel van een applicatie. Door die applicatie wordt het mogelijk om het licht bijvoorbeeld te dimmen. In combinatie met led spots kan je echt gaan spelen met de sfeer in huis. 

 

Je kan bijvoorbeeld led spot gu10 kiezen. Vergeet in dat geval niet om een goede dimmer aan te schaffen. Elke verlichting heeft namelijk een eigen dimmer nodig. Om te voorkomen dat je veel geld uitgeeft aan iets wat niet werkt, kan je het beste om advies vragen aan een gespecialiseerd bedrijf. Het bedrijf kan jou precies vertellen wat jij nodig hebt om alles te laten werken. 

 

Combineer de soorten

 

Het is dus duidelijk dat je het beste kan kiezen voor ledverlichting. Om een aangename sfeer te creëren in het huis, kan je het beste de verschillende soorten verlichting gaan combineren. Basisverlichting is altijd handig om te hebben, dus zorg ervoor dat je een plafondlamp hebt hangen in elke ruimte. Zet vervolgens een mooie vloerlamp neer die past bij de rest van jouw interieur. 

 

Om nog meer sfeer te creëren, kan je led strips gebruiken. Deze kan je plakken bij de televisie of achter de bank. Op dat moment is het echt leuk om ledverlichting te hebben die je kan dimmen om de verlichting aan te kunnen passen voor de sfeer. Heb je een grote ruimte die je wil verlichten? Misschien is een led paneel 60×60 dan een handige keuze.