Huizenplan
Image default
Woningen

Zou je verhuizen omdat jij je niet veilig voelt?

Wanneer jij je niet vellig voelt op een plek is het eerste waaraan je denkt “vertrekken”, maar zou je dat ook doen wanneer je je in je eigen huis niet veilig voelt. Inbrekers zijn er overal. Er bestaat geen buurt waar er nooit is ingebroken of waar er geen gevaar is. Dus verhuizen van je eigen woning, omdat je bang bent voor inbrekers is geen verstandige optie. Hier zijn er belangrijke tips die je kunt gebruiken als je je niet veilig voelt, in plaats van kiezen voor een verhuizing.

Ramen zijn het zwakste punt van binnenkomst, en hoewel je raamsensoren kunt plaatsen die een alarm laten afgaan als er een indringer is, zijn er andere maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat inbrekers niet aan jouw ramen komen. Een daarvan is raamsloten. Deze zeer effectieve en toch betaalbare sloten zijn perfect te gebruiken op kelderramen en ramen op de eerste verdieping en schrikken inbrekers af. Vergeet de deuren ook niet goed te beveiligen. Je kan het slotenmakersbedrijf vragen om je te helpen met een huisinspectie. Zij zullen dan nagaan als jouw huis optimaal beveiligd is. Dat geeft je toch een gerust gevoel.  

Zorg ervoor dat je een routine instelt waarbij je regelmatig alle deuren op slot doet, ramen sluit en jouw alarmsysteem inschakelt telkens wanneer je het huis verlaat of voordat je gaat slapen. Laat reservesleutels niet buiten, onder een plantenbak of onder een welkomstmat liggen, aangezien dieven de meeste mogelijke schuilplaatsen kennen.

Als je je veilig wilt voelen is het beste wat je kunt doen je waardevolle spullen als sieraden en belangrijke papieren in de nachtkluis van de bank te plaatsen. Dan weet je zeker dat de inbrekers niets bij je zullen vinden. Wil je toch je spullen thuishouden, dan moet je een creatieve schuilplek bedenken voor je sieraden en andere waardevolle spullen.

Als je de beveiliging serieus neemt, kun je overwegen om een alarmsysteem te installeren. Het biedt niet alleen een extra beveiligingslaag voor jouw huis, maar kan ook helpen om de premies voor jouw woningverzekering te verlagen. Maak er een gewoonte van om jouw alarm in te stellen wanneer je het huis verlaat en voordat je ’s avonds naar bed gaat. Als je het moeilijk vindt om het je te herinneren, laat dan een briefje achter bij de deur of stel herinneringen in op je telefoon totdat het een gewoonte wordt.

Veel inbrekers opereren in het donker met als doel zo discreet mogelijk te zijn. Verlichting met bewegingssensor kan je waarschuwen voor beweging in de buurt van jouw huis en kan voldoende zijn om een inbreker af te schrikken. Je kan ook geautomatiseerde energiezuinige verlichting vinden op de markt die met tussenpozen gaat branden. Hierdoor lijkt het alsof je huis bezet is als je weg bent, wat een effectief afschrikmiddel kan zijn.