Huizenplan
Image default
Zakelijk

Hoe kies je de perfecte kantinetafel voor je ruimte

Stel je voor, je bent bezig met de projectinrichting van je nieuwe kantoor. Je hebt al een idee over de werkplekken, de vergaderruimtes zijn ingetekend en zelfs de loungehoek voor die welverdiende pauzes is niet vergeten. Maar dan, plots, besef je dat de kantine nog helemaal leeg is. Geen paniek! Het kiezen van de perfecte kantinetafel is geen hogere wiskunde, maar meer een kwestie van goed nadenken over wat je wilt en nodig hebt. Laten we samen door dit doolhof lopen.

Wat is je smaak?

Smaken verschillen. Wat voor de één een designpareltje is, is voor de ander misschien een doorn in het oog. Bedenk daarom eerst wat de algemene uitstraling van je project is. Ga je voor strak en modern, of is een warme, huiselijke sfeer meer jouw ding? De keuze voor een kantinetafel moet hier natuurlijk bij passen.

Denk aan de grootte en vorm

Nu we het toch over passen hebben: grootte en vorm zijn belangrijk. Heb je een grote, open ruimte tot je beschikking, of is je kantine eerder knus en klein? Lange, rechthoekige tafels werken goed in een ruime kantine, terwijl ronde of vierkante tafels beter geschikt kunnen zijn voor kleinere ruimtes. Ze maken het makkelijker om de ruimte te navigeren en stimuleren ook nog eens gesprekken tijdens de lunch.

Houd rekening met het materiaal

Het materiaal van je kantinetafel is niet alleen belangrijk qua uiterlijk, maar ook voor het onderhoud. Hout geeft een warme uitstraling en voelt gezellig aan, maar kan wel wat meer onderhoud vergen dan bijvoorbeeld een tafel met een blad van melamine of glas. Denk dus goed na over hoeveel tijd en moeite je wilt steken in het schoonhouden van je tafels.

Houd rekening met functionaliteit

Je kantinetafel moet er niet alleen goed uitzien, hij moet ook functioneel zijn. Is er genoeg ruimte voor iedereen om comfortabel te zitten? Kunnen mensen makkelijk aanschuiven zonder dat het een stoelendans wordt? En heel belangrijk: zijn de tafels stevig genoeg voor de dagelijkse lunch drukte? Niemand zit te wachten op een tafel die wankelt bij elke beweging.

Denk aan de toekomst

Bij het kiezen van de perfecte kantinetafel is het slim om ook een beetje vooruit te denken. Hoe flexibel zijn je tafels? Kun je ze makkelijk verplaatsen of aanpassen als de ruimte anders gebruikt gaat worden? En hoe zit het met uitbreiding in de toekomst? Kies voor tafels die je eventueel kunt aanvullen of uitbreiden, zodat je niet over een paar jaar weer van voor af aan moet beginnen.

Het kiezen van de perfecte kantinetafel voor je ruimte is een kwestie van goed nadenken over wat je wilt, wat je nodig hebt en hoe het past binnen de rest van je projectinrichting. Houd rekening met stijl, grootte, vorm, materiaal, functionaliteit en toekomstige flexibiliteit. Met deze ingrediënten kom je gegarandeerd tot een keuze die niet alleen nu, maar ook in de toekomst zijn vruchten zal afwerpen.