Huizenplan
Image default
Zakelijk

ICT-beheer uitbesteden: voordelen & mogelijkheden

Heb je een groot bedrijf of ben je een zelfstandige met een eigen bedrijf? Dan is het verstandig om het ICT beheer van je onderneming uit te besteden aan een specialist. Uitbesteding van je ICT-beheer levert je als ondernemer meer op dan je denkt. Dit artikel licht alle voordelen uit die goed ICT beheer met zich meebrengt. Lees snel verder en ontdek wat een goed beheer van jouw ICT-voorzieningen je allemaal oplevert.

Je kunt je focussen op de bedrijfsprocessen

De ICT-infrastructuur is de afgelopen jaren steeds ingewikkelder geworden. En dat betekent dat het beheren van alles wat met ICT te maken heeft, meer en meer tijd kost. Als ondernemer heb je in deze dynamische economische tijden vaak geen tijd en energie om alle veranderingen qua ICT beheer bij te houden. Door het beheer hiervan uit te besteden, bespaar je jezelf dus veel tijd. En die tijd kun je gebruiken om je bezig te houden met andere belangrijke bedrijfsprocessen, zoals innovatie, investeringen of personeel werven omdat je bedrijf groeit.

Je ICT-systemen zijn altijd veilig en up-to-date

De wetenschap dat de ICT die binnen je bedrijf gebruikt wordt goed beschermd, veilig en actueel is, is een belangrijk voordeel van extern ICT beheer. ICT-specialisten zorgen voor tijdige updates van beschermende software, voldoende capaciteit en voorzien je van tips en adviezen op dit gebied. En dat geeft jou als ondernemer een hoop rust. Je hoeft niet bang te zijn voor hackers en andere internetcriminelen, die uit zijn op het benadelen van je bedrijf.

Besparen op personeelskosten

ICT beheer dat wordt uitbesteed, leidt ook tot een interessante kostenbesparing. Je hoeft namelijk geen personeel in te huren dat zich hiermee bezighoudt. Ook maak je geen kosten voor het opleiden en bijscholen van eigen ICT-personeel. Reken er namelijk maar op dat je voor eigen ICT-beheer minstens twee personeelsleden nodig hebt die zich hiermee bezighouden. De sector is namelijk zo complex, dat het onmogelijk is dat één persoon alles weet en kan als het gaat om ICT-beheer. Door het inhuren van ICT-expertise betaal je alleen voor de externe service en diensten die een ICT-specialist jouw bedrijf levert. No cure, no pay is bij veel ICT-specialisten de norm: je betaalt voor wat je qua geleverde diensten krijgt (of niet). Al met al reden genoeg om het beheer van je software en/of hardware over te laten aan een expert.

Snelle hulp bij problemen

Fijn aan het uitbesteden van het ICT beheer is ten slotte de zekerheid op snelle hulp als zich problemen voordoen. Veel ICT-bedrijven bieden een hulpservice, die tijdens en/of na kantooruren snel kan assisteren als bijvoorbeeld een server vastloopt of als er operationele problemen met het ICT-systeem zijn. Problemen met computers en servers worden dan snel opgelost, zodat jij en/of je collega’s verder kunnen gaan met hun werk. Zo hoef je geen klanten teleur te stellen en maak je geen onnodige verliezen. Kortom: besteed je ICT-beheer gerust uit aan een ervaren ICT-bedrijf, voorkom problemen en bespaar jezelf zodoende veel tijd, kosten en frustraties!