Huizenplan
Image default
Aanbiedingen

Laat jouw slot niet bevriezen

Vocht en de daaropvolgende kou kunnen het slot vrij gemakkelijk bevriezen. Terwijl je het probeert te openen, kun je in plaats daarvan de sleutel breken. Iets wat jammer genoeg vooral bij autosloten of hangsloten gebeurt en minder vaak bij sloten van deuren.

 

De komst van het eerste koude weer brengt ons altijd weer veel klanten, waarvan de sleutel in het slot is afgebroken of erger nog waarvan het hele slot kapot is.

 

Wij verzekeren je dat het mogelijk is om bevriezing te voorkomen en jouw sloten te sparen.

 

Bevroren sloten

 

De belangrijkste reden waarom sloten bevriezen, is vocht. Als het buiten nog warm is, zit er nog veel vocht en regen in de lucht. Vocht heeft echter de neiging om bij temperaturen onder het vriespunt te bevriezen.

 

Bescherm jouw sloten tegen regen

 

Om vocht op afstand te houden, moet je jouw slot tegen regen, sneeuw en natte sneeuw beschermen. Als er vocht in de cilinder kan komen, is de kans groot dat de kou deze bevriest.

 

Autosloten hebben meestal een stofbescherming, die de directe toegang van vuil blokkeert en tegelijkertijd de cilinder tegen regen beschermt. Als het autoslot kapot is, moet je deze door een nieuwe vervangen. Dit geldt zeker voor oudere auto’s omdat in de meeste gevallen nieuwe auto’s met een afstandsbediening worden geopend, die het slot spaart.

 

Olie je sloten

 

Je moet je sloten zeker oliën voor de vorst. Smering is handig omdat het een dunne beschermlaag op de metalen delen vormt, waardoor het vocht de bewegende delen niet zo snel bevriest. Na de ijsvorming kan een goed geolied slot toch worden gebruikt.

 

Voordeuren moeten drie keer per jaar worden gesmeerd: vóór de vorst, in de winter en in het voorjaar. Als jouw deur een hoge kans op bevriezing heeft, moet je deze maandelijks oliën.

 

Zorg er hier voor dat je de juiste olie voor het slot kiest. Gebruik geen onbekende oliën en vetten als je het effect ervan niet kent. Olijfolie is inderdaad goed voor de gezondheid. Gebruik in het geval van sloten echter alléén speciale oliën. Het kan zijn dat je na het gebruik van een onbekende olie, de cilinder moet reinigen.

 

Als je je niet goed hebt voorbereid op het koude weer en je sloten zijn nu bevroren, bel ons dan even voor assistentie!

 

Lees meer over sloten hier – www.slotenmaker-24.nl/nl/slotenmaker-harmelen-2219.html