Huizenplan
Image default
Hobby en vrije tijd

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe gordijnen

Gordijnen kunnen je woning maken of breken, je zult hier dus goed over na moeten denken. Het is een groot onderdeel van je inrichting en bepaalt een voor een groot deel de sfeer in huis. Wanneer je nieuwe gordijnen gaat kopen zul je dus ook op een aantal dingen moeten letten. Wij hebben daarom een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Hier volgen een aantal belangrijke tips voor het kopen van nieuwe gordijnen.

Denk goed na over de kleur

De kleur van je gordijnen zijn ontzettend belangrijk. Hier zul je goed over na moeten denken. In de meeste gevallen is het verstandig om een redelijk neutrale kleur te kiezen. Wanneer je de inrichting in huis veranderd of nieuwe accessoires koopt past dit altijd goed bij de gordijnen als het een neutrale kleur is. 

De lichtinval in huis

De lichtinval in je huis is ook erg belangrijk. Sommige woningen hebben ontzettend veel licht van buitenaf terwijl het bij andere woningen juist heel donker is. Hier zul je rekening mee moeten houden tijdens het kopen van nieuwe gordijnen zodat dit goed op elkaar afgestemd is. 

Inkijk vanaf buiten

Veel mensen wonen direct aan de straat. Het kan erg vervelend zijn als iedereen langs loopt naar binnen kan kijken. Gelukkig kan je dit voorkomen met gordijnen. Houd hier dus altijd rekening mee, de kans is namelijk groot dat je niet zit te wachten op pottenkijkers die heel de dag bij je naar binnen kijken. 

Gordijnen verven

Ben je de kleur van je gordijnen na een tijdje toch zat, of passen je gordijnen niet goed meer bij je nieuwe interieur? Dan is het altijd nog mogelijk om je gordijnen te verven. Dit is een eenvoudige en relatief goedkope oplossing om je gordijnen weer nieuw leven in te blazen zonder dat je direct nieuwe hoeft te kopen.