Huizenplan
Image default
Bedrijven

Elektrische hijstakel: hoe werkt dat?

Bij de Hijswinkel is het mogelijk om een elektrische hijstakel te kopen. De Hijswinkel is een online webshop waar men terecht kan voor diverse hijs- en hefmiddelen die volledig gekeurd worden door de veiligheidsvoorschriften van de Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen, ofwel de EKH. De takels zijn verkrijgbaar van de merken Delta, Demag, Nitchi en uiteraard Hitachi. 

De werkwijze van een elektrische takel

Bij een elektrische takel is er sprake van een elektromotor. Deze elektromotor maakt het makkelijker om lasten niet alleen op te tillen maar ook eenvoudig te verslepen en te verplaatsen. De elektromotor maakt het ook mogelijk dat de staaldraadtakel te bedienen is door middel van een afstandsbediening. Dit zorgt ervoor dat degenen die de takels kan bedienen ook gemakkelijk zijn eigen veiligheid kan bewaren doordat het vanaf een afstandje te bedienen is. De motor wordt bediend door een stroomtoevoer, deze stroomtoevoer komt oorspronkelijk uit het net. Wel hebben alle elektromotoren minstens 230 volt maar er bestaan ook elektromotoren die over 400 Volt beschikken. Er zijn diverse takels beschikbaar. Welke men moet kiezen, hangt vooral af van het gewicht van de last die getild en verplaatst moet worden. De kleinsten beginnen op lasten van 100 kilogram, 250 kilogram, 500 kilogram maar er zijn ook grotere takels die maar liefst 2 tot 5 ton kunnen tillen en verplaatsen. Niet alleen het gewicht is belangrijk maar ook nog de hijshoogte. De maximale hijshoogte is 30 meter voor alle takels. 

Belangrijke regels bij het gebruik van de takels

Om de veiligheid te kunnen bewaren, is het zeer belangrijk dat men een aantal belangrijke regels in gedachten houdt bij het gebruik van de takels. De takels mogen bijvoorbeeld absoluut nooit in aanraking komen met (regen)water. Ook moeten de takels met enige regelmaat worden gekeurd door de EKH om ongelukken te kunnen voorkomen bij klanten of op de werkvloer zelf. Hierbij is het vooral belangrijk dat de kettingtakel goed gecontroleerd wordt. Ook moet voor dat een klant de takels gebruikt altijd eerst checken of de knoppen en de rem nog goed functioneren. Ook is het te allen tijde belangrijk om afstand te houden. 

Op zoek naar een takel?

Een elektrische takel wordt uiteraard gebruikt om zware lasten te heffen en te laten zakken en zijn waardevolle apparaten in de bouwsector. Bij de keuze van een takel voor uw hijstoepassingen is het belangrijk om een takel te kiezen die het meest geschikt is voor uw werkzaamheden op de lange termijn. U moet niet alleen denken aan het gewicht dat uw elektrische takel normaal gesproken zal tillen, maar u moet ook denken aan de gewenste snelheid en de hoogte die u nodig heeft voor de takel. Als u dit eenmaal hebt besloten, moet u overwegen of handmatig of elektrisch het meest geschikt is voor uw behoeften. U moet een takel kiezen die zowel aan uw huidige als aan uw toekomstige behoeften kan voldoen en daarom moet u kritisch zijn bij het nemen van uw beslissing.

Elektrische takel bij frequent gebruik

Of u kiest voor een elektrische takel of een manuele takel is een belangrijke keuze die u moet maken. Gelukkig kunt u via www.hijswinkel.nl kiezen uit een groot assortiment met een breed scala aan takels. Elektrische takels worden gebruikt voor het heffen of laten zakken van materiaal met behulp van de elektrische motor en het bedieningspaneel, met de mogelijkheid om de snelheid van de takel aan te passen. De elektrische takels zijn het meest ideaal voor industriële doeleinden en zijn ideaal voor frequenter en alledaags gebruik, waar sneller tillen nodig is. Ze maken licht werk van zware voorwerpen in vergelijking met het gebruik van manuele takels.

Voordelen van het gebruik van elektrische takels

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van elektrische hijsvoorzieningen is de snelheid waarmee een last kan worden opgetild en neergelaten. Dit betekent dat als u op zoek bent naar een snelle elektrische takel, u hier rekening mee moet houden en dat elektrische takels allemaal verschillende snelheden zullen hebben. Met de snelle snelheden kunt u de hijswerkzaamheden veel efficiënter en sneller uitvoeren. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, wat betekent dat er minder werk nodig is om zwaardere lasten te tillen in vergelijking met handmatige takels. Dit betekent dat als u van plan bent om de takel te gebruiken voor frequente werkzaamheden, u waarschijnlijk meer baat zult hebben bij een elektrische takel. Doordat het tillen veel gemakkelijker is geworden, kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd zonder afbreuk te doen aan de veiligheid, waardoor de last en de personen die de elektrische takel gebruiken, worden beschermd. Hoewel elektrische takels duurder zijn dan handtakels, zijn ze goedkoop in vergelijking met kranen en zijn ze daarom een van de meest populaire opties in de industrie vanwege hun efficiënte werking, zelfs in veeleisende omstandigheden. Ze zijn probleemloos te bedienen, kunnen eenvoudig worden bediend met basisbediening en heffen goederen met hoge precisie.