Huizenplan
Image default
Aanbiedingen

Zo weet je of je huis goed beveiligd is

Je wilt de kans op een inbraak in huis tot een minimum beperken. Stel je eens voor, dat je in de nachtelijke uren wordt opgeschrikt door een ongewenste bezoeker in je woning! Er zijn verschillende manieren waarop je de beveiliging van je woning kunt verbeteren. Denk hierbij niet alleen aan het gebruik van een stevig slot op de deur. Ook een alarminstallatie kan wenselijk zijn. Met een alarminstallatie schrik je de ongewenste bezoekers af, op het moment dat zij al bij je woning naar binnen zijn gegaan.

In dit artikel vertelt een slotenmaker je meer over de wijze waarop je controleert of je huis goed beveiligd is tegen de meest voorkomende inbraakmethodes van dit moment.

 

Controleer de kwaliteit van sloten op ramen en deuren

Een eerste stap in het beveiligen van je woning, is het beoordelen van de kwaliteit van sloten op ramen en deuren. Slotenmakers raden sterk aan om voor SKG-sloten te kiezen. Dit zijn sloten die getest zijn door een onafhankelijke partij. Sloten krijgen een beoordeling van één tot en met maximaal drie sterren. Des te meer sterren het slot heeft, des te weerbaarder is deze ook tegen inbraakmethodes. Kies in ieder geval voor sloten met twee sterren.

 

Volg het pad van een inbreker

Nu is het zaak om eventuele andere risico’s in de beveiliging van je woning in kaart te brengen. Dit doe je door te spelen alsof je wilt gaan inbreken in de woning. Welk pad zou je hierbij volgen? Wat zijn de zwakke punten van je inbraakbeveiliging? Is het bijvoorbeeld mogelijk om via een plat dak bij een raam te komen? Het uitvoeren van zo’n risicoanalyse hoef je niet zelf te doen. Een slotenmaker kan je hierbij helpen.

 

Beoordeel de verschillende beveiligingslagen van je huis

Een woning zou met verschillende beveiligingslagen beveiligd moeten worden tegen inbrekers. De eerste laag wordt door het slot gevormd. Een tweede laag vorm je met een alarmsysteem. Het alarmsysteem schrikt inbrekers af, wanneer zij door de eerste laag heen zijn weten te komen. De derde laag kan het gebruik van een kluis in huis zijn. Hier leg je de meest waardevolle bezittingen in. Denk aan dierbare sieraden.