Alles over chip-tuning

Veel mensen vinden chiptuning als een manier om hun auto’s te wijzigen, zo veel dat het in sommige delen van de Verenigde Staten illegaal wordt beschouwd.

Niettemin houden andere enthousiastelingen van het proces omdat het hen de kracht geeft om het uiterlijk en het gevoel van hun auto’s volledig te veranderen. Sommige enthousiastelingen gebruiken eigenlijk geen cheats, maar proberen hun auto’s te verbeteren met behulp van deuntjes. Is Chip Tuning illegaal? Waar gaat het hele proces over?

  

Kortom, chiptuning wordt gedaan om de prestaties van uw voertuig te verbeteren door de mechanische en / of elektronische besturingseenheid te wijzigen. Een extra stroombron betekent altijd extra werk en daarom moet u anticiperen op extra schade en slijtage aan de bestaande motor. In chip-afstemming wordt de elektronische besturingseenheid gewijzigd om een hogere of lagere uitgang te bereiken volgens de vraag van het specifieke voertuig. Hij leidt dus tot een toename van uw gaskilometers, wat duidelijk economischer is, omdat u vaak moet tanken en bijdraagt aan meer vervuilende uitlaatemissies, en uiteindelijk krijgt u de boost van uw turbolader om u de impuls te geven die nodig is om sneller te versnellen.

 

Dus waarom is het illegaal? Nou, de echte reden is dat de persoon die de chiptuning uitvoert, vals speelt. Er zijn bepaalde richtlijnen en -codes die strikt moeten worden gevolgd om elektronische motor te laten afstemmen. Allereerst moet u contact opnemen met een technicus voordat u de wijzigingen uitvoert.

De technicus zal u de juiste manier leren om de modificaties te doen en aan u uit te leggen of u de wijzigingen zonder risico kunt uitvoeren.

 

Ten tweede is het van vitaal belang om de instructies zorgvuldig te volgen wanneer u besluit om uw auto af te stemmen. Als je het op je eigen manier doet, kun je in grote problemen komen, terwijl als je een chip-tuner gebruikt, hij stap voor stap alles aan je uitlegt en vervolgens je motor overeenkomt met de veranderingen die erop zijn gedaan. De wijzigingen die u op uw motor uitvoert, zijn niet illegaal, indien op een correcte en veilige manier uitgevoerd, maar als u doorgaat om de motor op een illegale manier te wijzigen, kan het tot veel problemen leiden, zoals uw auto kan beginnen met oververhitting, kunt u beschadigen Een goed afgestemde auto produceert kracht op een veel hoger niveau dan een auto die niet goed is afgestemd.

 

Wanneer u de chiptuning uitvoert, kunt u ervoor kiezen om uw motor te upgraden of gewoon om de prestaties van uw auto te verbeteren. In het laatste geval kunt u de volledige motorbesturingseenheid wijzigen. In het voormalige geval kunt u de werking van de verschillende componenten optimaliseren zoals het uitlaatsysteem, de transmissie en het brandstofsysteem. U kunt echter geen significante wijziging aanbrengen in de prestaties van een auto door alleen de motor te optimaliseren, omdat de prestaties van elk deel van uw auto afhankelijk zijn van de algehele prestaties van uw auto.

 

Om extra stroom te krijgen, is de timing van het grootste belang, terwijl de efficiëntie van brandstof, motorafstemming noodzakelijk is. Door de timing van uw versnelling te variëren en de druk van het gas te veranderen, kunt u aanzienlijke vermogensverhoging krijgen. In dit geval is het in dit geval van essentieel belang om de instructies van uw auto-handleiding zorgvuldig door te gaan, want als u deze wijzigingen op de verkeerde manier uitvoert, zou u uiteindelijk uw auto buiten reparatie kunnen beschadigen. Chip Tuning is een leuke activiteit die de meeste jongeren graag bezighouden om deel te nemen. Het enige wat u hoeft te doen is leren om uw auto af te stemmen, en voordat u het weet, ziet u uw auto die in staat is om geweldige resultaten te produceren.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie