Huizenplan
Image default
Verwarming

Problemen met de centrale verwarming

Zijn er problemen met de centrale verwarming, dan kan dit erg vervelend zijn. Misschien heeft u geen warm water meer, en kan dus ook de verwarming niet aan. Ook kan het zijn dat uw radiatoren al erg oud zijn, waardoor ze vervangen zouden moeten worden. Voor problemen met uw centrale verwarming, maar ook met uw leidingen kunt u het loodgietersbedrijf Noord-Holland, Kervana inschakelen. Zij kunnen u helpen met het vervangen en plaatsen van radiator, maar bieden daarnaast ook een installatieservice aan waarbij de centrale verwarming voor u geplaatst wordt samen met de radiatoren. En heeft u problemen met de leidingen of zoekt u iemand voor de aanleg van leidingen? Ook dan is Kervana u graag van dienst.

Het plaatsen van nieuwe radiatoren

Op het moment dat er een oude radiator vervangen moet worden kan dit op een aantal verschillende manieren. Is de radiator erg oud, dan ziet u de leidingen hiervan waarschijnlijk ook erg duidelijk. Bij een nieuwe installatie zullen deze leidingen voor zover dat mogelijk is, volledig worden weggewerkt. Alle aansluitingen die naar de radiator toe lopen zal u dan dus vrijwel niet meer zien. Dit heeft voor u als grote voordeel dat u de leidingen niet meer in het zicht heeft, en ze dus niet langer meer de uitstraling van uw woonkamer bepalen.

Daarnaast heeft u ook de keuze uit verschillende radiatoren. Kiest u voor de standaard editie die u in vrijwel elke woning ziet, of gaat u voor een designradiator? Ook is het natuurlijk mogelijk helemaal geen radiator meer in uw woning te hebben. In dat geval kunt u kiezen voor muur- of vloerverwarming. Dit kan uiteraard ook alleen in de keuken en woonkamer, zodat u daar geen radiatoren in het zicht heeft, maar in de slaapkamers nog wel.

Ook dient u er rekening mee te houden dat er een kans bestaat dat de leidingen verlengd of zelfs vervangen moeten worden. Dit ligt eraan hoe oud de leidingen zijn, maar ook wat de staat van de leidingen is. Uiteraard kan Kervana u hier ook bij helpen, wanneer u gebruik maakt van de installatieservice.

Onderhoud en reparatie aan de radiatoren

In principe heeft een radiator niet veel onderhoud nodig. Maar op het moment dat dit wel nodig is, is het ook belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Doet u dit niet, dan loopt u kans op een koude woning, en dat willen we natuurlijk niet. Het kan namelijk zijn dat er iets niet goed is met de aansluiting van de radiator waardoor hij niet goed meer werkt, of dat hij ontlucht moet worden. Wilt u nog jarenlang gebruik blijven maken van de radiator, dan doet u er goed aan dit zo snel mogelijk uit te laten voeren. Ook hierbij kan Kervana u helpen, evenals bij onderhoud aan uw cv-ketel. Bijvoorbeeld wanneer deze ineens niet meer aan wil slaan.

Houdt u er echter wel rekening mee dat, wanneer de radiator al wat ouder is, het meestal goedkoper voor u is om een nieuwe radiator te laten plaatsen dan hem te repareren. Een nieuwe radiator is namelijk veel energiezuiniger en heeft daarnaast een betere warmtedistributie.

KERVANA LOODGIETERSBEDRIJF

Poortland 194
1046BD Amsterdam

KVK 66826810

BTW NL002275844B94

GSM/APP: 020-2442811

Email: info@kervana.nl

https://kervana.nl/