Huizenplan
Image default
Bedrijven

Alles over zonnepanelen

Zonnepanelen zijn tegenwoordig bijna op elk dak te vinden. Zelfs particulieren maken gebruik van de gratis energie die de zon biedt. Wellicht ben jij van plan om een aantal panelen aan te schaffen. Het is van belang dat je weet wat de investering oplevert en kost. In deze blog vind je alles wat je moet weten over zonnepanelen.

Wast kost een paneel?

Panelen komen in verschillende merken en types. De prijzen verschillen per bedrijf. Niet iedereen hanteert dezelfde kosten. De kosten zijn afhankelijk van twee factoren: de prijs van de panelen en de werkuren. De kosten van een paneel ligt ongeveer tussen de €300-€600,- exclusief btw. Deze prijs loop hoger op naarmate je gaat kijken naar A-merk zonnepanelen. Er worden niet langer meer subsidie zonnepanelen Enschede gegeven. Wel kun je tegenwoordig de btw terugvragen op de aankoop van zonnepanelen.

A en B merken

A-merk panelen leveren meerdere jaren hoge kwaliteit en zijn vaak als beste getest. Daarmee zijn A-merk panelen ook de beste investering voor op je dak. Kies niet voor B-merken uit lagelonenlanden zoals China. Deze panelen hebben vaak een minder lange technische levensduur dan A-merk panelen. Door de korte technische levensduur is het niet rendabel om B-merk zonnepanelen te kopen omdat ze al snel aan vervanging toe zijn. Vaak zijn de bedrijven die B-merk zonnepanelen verkopen minder goed of niet bereikbaar en bieden zij geen service en leveringsdiensten die binnenlandse bedrijven we hebben.

Soorten panelen

Er zijn vier soorten zonnepanelen: monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas. Monokristallijn panelen hebben een zeer hoog rendement en zijn geschikt voor kleine daken omdat er minder m2 van nodig is. Deze panelen zijn hoger in prijs dan polykristallijn en amorf panelen. Polykristallijn panelen hebben een goed rendement en zijn goedkoper dan monokristallijn panelen. Dit maakt de panelen uitermate geschikt voor grote oppervlaktes. Amorf panelen hebben een laag rendement en zijn goedkoper dan monokristallijn panelen. Deze panelen hebben echter het voordeel dat ze buigzaam zijn waardoor ze uitstekend te gebruiken zijn voor bijvoorbeeld voertuigen, carports en zonwering. Tot slot zijn er nog de glas-glas panelen. Deze panelen zijn de duurte panelen maar hebben wel het hoogste rendement. Ook zijn dit de panelen met de langste levensduur.

 

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-enschede/