Huizenplan
Image default
Huishoudelijk

Gemeubileerd of ongemeubileerd verhuren?

Bij het verhuren van een woning met een verhuurmakelaar worden vaak de wensen besproken met de mogelijk toekomstige huurder. Woningen op de verhuurmarkt worden op verschillende manieren opgeleverd. Dit kan zowel gemeubileerd als ongemeubileerd zijn. Als verhuurder is het van belang om het interieur van de woning aan te passen op de huurder die u voor ogen heeft. Benieuwd waar je op moet letten? Lees het in dit blog.   

Gemeubileerd, gestoffeerd of kaal verhuren  

Er zijn drie uitgangspunten om een woning te verhuren, namelijk gemeubileerd, gestoffeerd of kaal. Een kale woning is een woning waarbij de huurder eerst nog moet klussen. Hierbij kun je denken aan het verven van de muren en het leggen van een vloer. Dit is niet aantrekkelijk voor een tijdelijke huurder. Wil je je huis verhuren aan expats? Dan is een kale woning eigenlijk geen optie. Een expat begint vaak bij aankomst aan een nieuwe baan en focust zich met name op zijn of haar werk. Daarnaast is een expat er maar tijdelijk, waardoor het klussen meer tijd en geld kost dan diegene er daadwerkelijk komt te wonen.  

Een woning kan ook gestoffeerd verhuurd worden. Een gestoffeerde woning moet in ieder geval een aantal dingen bevatten. Denk hierbij aan een vloer, lampen, keuken met benodigde apparatuur en een wasmachine. Voor een gestoffeerde woning is het interessant om een vloer te kiezen die goed schoon te houden is. PVC in een neutrale kleur is daardoor erg verhuurvriendelijk. Verder hebben veel verhuurders ook de voorkeur voor een woning waar ook een droger aanwezig is.  

Tot slot heb je nog de categorie gemeubileerde woningen. Het spreekt wellicht al voor zich, maar deze woningen bevatten ook meubels. Ook bevat deze categorie benodigdheden als handdoeken, bestek, service, stofzuiger, etc. Deze vorm van huren staat voor expats op nummer één vanwege het gemak. De expat kan direct de woning betrekken en hoeft enkel zijn of haar persoonlijke spullen mee te nemen.  

Type huurder 

Op welke manier u uw huis wilt verhuren, is afhankelijk van het type bewoner. Een huis verhuren in Rotterdam is bijvoorbeeld anders dan een huis verhuren in een dorp. In de randstad komen vaak expats voor werk. Zij zoeken dan ook vaak een gemeubileerd appartement. In dorpen zien we vaak gezinnen verhuizen die eigen meubels hebben. Meestal heeft dan een gestoffeerde woning de voorkeur, zodat er direct in de woning ingetrokken kan worden.