Huizenplan
Image default
Bedrijven

Hout in je huis

Hout is tijdloos. Het bestaat in zoveel kleuren en soorten dat er altijd wel iets tussen zit dat je aanspreekt. Hoe je dit vervolgens verwerkt in je huis is een volgende vraag. Met de volgende tips kun je alvast op weg.

Houten wandpanelen

Een nieuwe trend in woonland is het aanbrengen van houten wandpanelen. Zo’n houten wandpaneel is ideaal als je in huis een knus hoekje wilt creëren, bijvoorbeeld achter de fijne bank in je leefkeuken of achter je bed. Ook kun je ervoor kiezen om er een hele muur mee te decoreren. In dat geval kun je iets meer uitpakken. Ga je voor één element, dan zijn smalle latjes de trend. Bekleed je een hele muur, dan kun je voor grotere en grovere stukken hout gaan. Wellicht dacht je ook dat een houten plafond ouderwets was, maar de kans is groot dat je deze binnenkort ook weer gaat terug zien in de interieurs.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn tijdloos en passen in ieder huis. Ga je voor een warme sfeer, dan is hout het beste materiaal om mee te beginnen. Tegenwoordig zie je dat visgraatvloeren trending zijn. Donkere vloeren geven een chic effect terwijl de lichtere varianten juist eigentijds ogen. Is dit niet helemaal je smaak of past het niet helemaal in je budget, dan kun je ook voor een normale laminaatvloer gaan. Ga je voor een lichte vloer, dan is het aan te raden om hier rekening mee te houden bij het uitzoeken van houten wandpanelen.

Houten deuren

Behalve houten wandpanelen toevoegen, kun je ook kijken naar wat je al hebt. Heb je een karakteristiek huis, dan is de kans groot dat je houten deuren hebt. Zonde natuurlijk om deze er allemaal uit te halen. Je kunt er ook aan denken om deze deuren op te knappen met bijvoorbeeld nieuwe kleuren of deurklinken. Als je kiest voor glazen deuren met een houten raamwerk heb je een perfecte combinatie tussen het karakteristieke en moderne.

https://wandpanelenhout.nl/