Huizenplan
Image default
Bedrijven

Bouwen in plaats van kopen

Wie tegenwoordig een huis wilt kopen moet diep in de buidel tasten. Op sommige plekken is in zo’n 10 jaar tijd de huizenprijs verdubbeld, van gemiddeld 200.000 euro naar 400.000 euro. Een gigantisch extra bedrag om neer te leggen, en niets iets om licht over te doen (ook al lijkt het alsof iedereen er juist wel heel licht over doet). Een alternatief voor kopen is dan ook bouwen. Bij bouwen is het voornaamste probleem dat het kavel veel geld kost tegenwoordig. Heb je echter een stuk grond in je bezit, of kun je het betaalbaar vinden, dan is bouwen financieel een veel betere oplossing op het moment.

Isoleren

Ga je zelf bouwen dan kun je kijken naar prefab huizen of een huis dat speciaal voor jou ontworpen wordt. Prefab is hierbij uiteraard nog goedkoper. Niet alleen kun je goedkoper een geraamte van een gebouw laten opzetten en naar eigen wens in elkaar steken, ook kun je het meteen goed laten isoleren en eventueel zo zuinig opbouwen dat je zelfs energie op gaat leveren aan een energiemaatschappij. Zo bespaar je geld in de toekomst, maar bespaar je ook het milieu een hoop last.

Moderne villa bouwen

Heb je geld genoeg, dan kan het al helemaal voordelig zijn om te laten bouwen. Ook luxe producten zijn tenslotte in waarde gestegen, en een villa is daarbij geen uitzondering. Een moderne villa bouwen lijkt zo de betere oplossing, en je kunt ook deze naar stijl aanpassen. Bij een moderne villa bouwen komt een architect kijken en een aannemer, dus zorg wel dat je een goede uitzoekt in beide gevallen. Je wilt tenslotte het beste voor je geld krijgen.

Kavels en gemeentes

Kavels zijn vooral extreem duur geworden in en rondom stadscentra. Je kunt hier een beetje mee valsspelen door een paar dingen te doen. Enerzijds kun je natuurlijk op zoek naar locaties buiten steden om en meer richting de natuur gaan door bijvoorbeeld een oude woonboerderij te kopen. Als je zelf wilt, gaat bouwen dan geldt zowel op deze locaties als in het centrum: Zoek de allergrootste bouwval, iets waar iedereen vanaf wilt, inclusief de gemeente. Zo krijg je een kavel in handen voor minder geld dan de kavel los zou kosten, en moet je alleen zorgen dat alles afgebroken en afgevoerd wordt voor je kunt beginnen met bouwen.

https://www.ihcarchitects.com/moderne-villa-bouwen/