Huizenplan
Image default
Bedrijven

Instructie stopcontact plaatsen

Instructie stopcontact plaatsen

Vaak zijn elders in huis extra stopcontacten nodig. Om dit te bereiken, moet u de bedrading voor het stopcontact installeren.
Een extra stopcontact plaatsen is niet moeilijk. U dient verschillende stappen te volgen.Als u echter niet weet welke regels u moet volgen, kunt u dit werk beter aan een elektricien toevertrouwen. Voor het aansluiten van de stopcontact bedrading dient een gedegen stappenplan gevolgd te worden. Hieronder wordt beschreven in het kort hoe een een aansluiting dient te plaatsen 

Maak een aansluitschema

Succesvolle energieprojecten beginnen altijd met een goede planning. Daarom moet u eerst een aansluitschema maken. Uitlaat Bedrading moet vanaf de centraaldoos naar het punt lopen waar een stroomaansluiting nodig is. Teken het eerst op papier. Loop vanuit de centrale box zo recht mogelijk naar de outlet locatie. Leid de kabels vanaf dit punt verticaal omhoog en omlaag. Stopcontacten mogen zich niet minder dan 30 cm van de vloer bevinden. Mensen kiezen meestal voor een hoogte van 105 cm.

Elektrische kabels leggen

Zodra je je aansluit plan op papier hebt staan en je zeker weet dat je geen leidingen of hoogspanningskabels oversteekt die al door muren lopen, is het tijd om het plan in praktijk te brengen. Met een gemotoriseerde sleuvengraver kunt u twee rechte sneden maken.Hierbij dient u een beitel te gebruiken om de twee sleuven uit elkaar te schuiven om het materiaal te verwijderen. Hierdoor ontstaat een gleuf waar de draden doorheen kunnen. Gebruik een stopcontact boor om gaten te boren voor stopcontacten waar stopcontacten nodig zijn. U dient ervoor te zorgen dat het gat groot genoeg is, om de stopcontact hoes niet uit de muur gaat steken. 

 

Lukt het niet om zelf een stopcontact te plaatsen? Neem dan contact op met Elektricien Gouda.

 

https://gouda-elektricien.nl/