Huizenplan
Image default
Internet

Aandachtspunten bij het kiezen van een internetabonnement

Internet wordt meer dan ooit een noodzaak. Je hebt altijd een internetverbinding nodig. Bedrijven hebben een internetverbinding nodig om transacties met klanten en leveranciers uit te voeren. Je hebt internet thuis nodig om alledaagse dingen te doen, zoals een recept zoeken of een film kijken met het hele gezin. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste soort internetverbinding en een betrouwbare internet provider te vinden. Je moet daarom internet vergelijken en verschillende providers onderzoeken om de beste aankoop te maken. Waar moet je op letten? Lees hier verder! 

Uptime en betrouwbaarheid

Je moet begrijpen dat het voor een internetprovider moeilijk kan zijn om 24 uur per dag, zeven dagen per week 100% uptime te bieden. Dit betekent echter niet dat je minder moet accepteren. De meeste internetproviders behouden altijd een back-up verbinding voor hun primaire verbinding voor het geval deze uitvalt of vertraagt. Bekijk de uptime-statistieken voor de ISP’s die je overweegt om te gebruiken. Niet alle problemen zijn de schuld van de ISP, want af en toe is de bron iets in je thuisnetwerk. Kijk ook eens naar het goedkoopste internet bij jou in de buurt, want die bieden vaak een betrouwbaardere verbinding.

Kosten

Het is aan te raden om een abonnement te kiezen die waar voor je geld biedt. De meeste ISP’s bieden een verscheidenheid aan residentiële internet services. Pakketten voor thuis kunnen relatief voordelig zijn. In de meeste gevallen zijn de kosten afhankelijk van de bandbreedte of snelheid. Voor andere optionele services worden extra kosten in rekening gebracht. Als je kabelinternet hebt en gebruik wilt maken van de triple play-service, kunnen de kosten verschillen. Je moet ook kijken naar eventuele datalimieten en hoeveel je in rekening wordt gebracht voor het overschrijden ervan.

Reactietijd en klantenservice

Klantenservice essentieel. Je wilt dat je ISP de telefoon beantwoordt wanneer je belt om storingen of trage snelheden te melden. De meeste ISP’s vermelden hun e-mailadres en telefoonnummer op hun website. Afgezien daarvan moet je hun reactietijd kennen voor het geval hun netwerk niet beschikbaar is. Wanneer je een internetprovider in je regio vindt, zoek je deze op internet op om meer over hen te weten te komen. je kunt veel leren van eerdere en huidige klantbeoordelingen. Dit geeft je een goed idee van wat je van hen kunt verwachten.

Wat kan Breedbandwinkel voor je doen?

Welke internetprovider of abonnement je uiteindelijk ook kiest, bij Breedbandwinkel krijg je altijd de beste prijs. Ze onderhandelen met serviceproviders over de beste prijs. Dat komt omdat ze de grootste online vergelijkingssite zijn. Je krijgt kortingen als je een aankoop maakt via hun website. Breedbandwinkel bied cashback voor iedereen die een aankoop maakt!