Huizenplan
Image default
Bedrijven

Upgrade je badkamer nu!

Het belang van je badkamer wordt vaak onderschat. De realiteit is echter dat je waarschijnlijk dubbel zo vaak je badkamer betreedt, dan dat je in de slaapkamer of het bureau gaat. Het is dan ook logisch dat je wil dat je badkamer helemaal op orde staat. Je kan echter ook verder gaan en van je badkamer een luxueuze ruimte maken waarbij je helemaal tot rust kan komen! We geven je dan ook graag een aantal tips om dit tot een goed einde te brengen, zoals het gebruik van planten of een douchedorpel.

 

1. Kies voor leuke kleuren

Wanneer we in het algemeen aan een badkamer denken, zien we vaak een witte of grijze ruimte voor ons. Dit relatief monochroom interieur is natuurlijk niet verplicht, dus wat kleur toevoegen is een eerste stap tot het creëren van een droombadkamer. Kleur toevoegen kan op verschillende manieren. Een eerste optie zijn gekleurde tegels waarmee je je vloer of muur kunnen bedekken. Een andere mogelijkheid is planten toevoegen. Deze brengen immers wat fris groen in de ruimte en vergen niet zo veel werk. Opteer hier echter wel voor planten die goed tegen vocht kunnen. Ten slotte kan je ook kleur toevoegen door gebruik te maken van een aantal kleurrijke accessoires, zoals bijvoorbeeld handdoeken of het douchegordijn.

 

2. Installeer een douchedorpel

Een andere en minder voor de hand liggende manier om je badkamer een upgrade te geven is door een douchedorpel te installeren. Een douchedorpel zorgt ervoor dat het water uit je douche wordt tegengehouden en dus niet de hele vloer onder water zet. Zo voorkom je stress door natte kouden en je wint er zelf tijd mee, aangezien je minder moet schoonmaken.

 

3. Kies voor luxueuze producten

Een laatste manier om je badkamer te verbeteren, is een minimale verandering met een grote impact. Dit is het kopen van betere producten. Let op de ingrediënten of materialen waarmee de producten in kwestie gemaakt zijn. Een voorbeeld hiervan is een handdoek. Een handdoek van goede kwaliteit gaat niet alleen langer mee, maar het kan zelf zijn dat het beter is voor je huis om bepaalde producten te vermijden. Daarbij geeft dit je ook de mogelijkheid om meer ecologisch te leven. Zo kan je bijvoorbeeld een stuk zeep kopen in plaats van vloeibare zeep in een plastiek verpakking. Ook kan je meer producten kopen die gemaakt zijn van hout, zoals een haarborstel.

https://waterkeringdouche.nl/douche-dorpel/