Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Top 5 leukste woonplaatsen in provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen is een van de mooiste provincies om in te wonen. Wie daar voor een huis gaat heeft daar zo zijn redenen toe. Heb je nog je twijfels of het leuk wonen is in Antwerpen, dan hebben we hier voor jou een top 5 leukste woonplaatsen in de provincie Antwerpen.

1. De stad Antwerpen zelf 

Uiteraard beginnen we deze lijst met de stad Antwerpen. Het gaat hier om een prachtige historische stad waar een enorm aantal mooie monumentale panden staat. Het geeft de stad een schitterend uiterlijk waarover jij je blijft verbazen. Er is ook genoeg te doen in Antwerpen. Denk maar eens aan de Meir. Dit is in Antwerpen de grootste winkelstraat waar je winkels van alle grote nationale en internationale merken tegenkomt. Wil je genieten van kunst en cultuur dan is daar de Vlaamse Opera. Dit is het gebouw waar historie en cultuur elkaar ontmoeten. Meer genieten in Antwerpen, strijk dan neer op een van de vele terrasjes. Kijk eens het aanbod van Heylen Vastgoed als je een huis wilt kopen in deze gezellig Belgische stad.

2. Mechelen 

Is Antwerpen voor jou net wat te druk met een half miljoen inwoners, dan is het een advies om in Mechelen te gaan wonen. Met 100.000 inwoners woon je rustiger terwijl je alle voorzieningen bij de hand hebt. Mechelen heeft eveneens een  mooi historisch centrum. 

3. Turnhout 

Zoek je een kleinere plaats dan is Turnhout een goede plek. Je treft er een echt kasteel wat de moeite van het bezichtigen meer dan waard is. Een genot om bij in de buurt te wonen. 

4. Mol 

Een plaats die vooral bekend is vanwege de herdenking locatie van slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Verder tref je er de toeristische trekpleister het Zilvermeers. Maar deze prachtige plaats is erg gezellig en leuk om in te wonen.

5. Lier 

Lier heeft als bijnaam de poort van de Kempen. Het gaat om een schitterende stad met veel monumenten waaronder de gevangenpoort, de Zimmertoren en een groot aantal gildehuizen. Het gaat om een zeer gewilde plaats. Ga op zoek naar een leuk huis te koop in Lier en ervaar hoe geweldig Lier als woonplaats is.