Huizenplan
Image default
Bedrijven

Wat doet een erkende slotenmaker?

Maak je een keer mee dat je niet meer binnen kunt komen in jouw woning? Dit kan komen doordat je de sleutel kwijt bent, maar ook doordat de sleutel is afgebroken in het slot. Dit is natuurlijk erg vervelend en vooral als dit gebeurt in de nacht. Gelukkig kan een slotenmaker je hierbij helpen en deze kan het sloten forceren. Een slotenmaker probeert dit zonder schade te doen, maar dit is niet altijd mogelijk. Het slot moet opengemaakt worden, zodat jij naar binnen kunt gaan. Een erkende slotenmaker weet precies hoe dit moet en kan ook eventueel een nieuw slot op de deur zetten.

 

Een erkende slotenmaker heeft veel ervaring op het gebied van sloten vervangen, bewaren en onderhouden. Ook kan een slotenmaker helpen met het controleren van de inbraakbeveiliging van jouw woning. De slotenmaker heeft hier namelijk veel ervaring mee en weet precies waar je rekening mee moet houden. Veel mensen in Nederland hebben verouderde sloten op de deuren zitten. Dit is een groot nadeel en de inbrekers zien dit ook echt als een zwak punt. Een inbreker kan een oud slot binnen een paar seconden forceren en daarom is het van belang om een goed slot te hebben. Wil jij weten hoe een slotenmaker jou precies kan helpen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er echt alles over te weten komt.

Sloten vervangen met goede sloten

Een erkende slotenmaker weet als geen ander dat het hebben van een goed slot erg belangrijk is. Je wilt natuurlijk jouw woning op de juiste manier beveiligen en dit is lastig met een slecht slot. Het is daarom essentieel om een slot te kopen met een hele hoge kwaliteit. Een erkende slotenmaker heeft sloten met een hoge kwaliteit en dit kun je zien aan het SKG** of SKG*** keurmerk. Het keurmerk laat zien dat de sloten uitermate getest zijn door de politie. De sloten zorgen dus voor meer weerstand tijdens een inbraak en dat is natuurlijk perfect. Deze sloten worden aangeboden door een erkende slotenmaker en deze kan de sloten ook voor jou plaatsen. De sloten hebben vaak een lange levensduur, mits je ze goed onderhoudt. Je kunt het onderhoud zelf doen, maar je kunt hier ook een slotenmaker voor inschakelen. Wil jij weten wat de kosten zijn van een slotenmaker? Je kunt het hieronder allemaal lezen.

De kosten van een erkende slotenmaker

Veel mensen denken dat het inschakelen van een erkende slotenmaker heel veel geld kost, maar dit is niet altijd het geval. De kosten hangen namelijk af van de werkzaamheden die je de slotenmaker laat uitvoeren. Iedere slotenmaker hanteert een andere prijs en daarom is het essentieel om een offerte aan te vragen. De slotenmaker kan jou op deze manier een indicatie geven van de kosten. De kosten van de sloten staan vaak wel op de website van de slotenmaker, hier kun je ook meer informatie vinden over de sloten. Zo kunnen ze misschien een meerpuntssluiting hebben of een kerntrekbeveiliging.