Huizenplan
Image default
Bedrijven

Wonen in Haarlem: waarom deze stad vol verrassingen zit

Haarlem, de historische Noord-Hollandse stad aan de rivier de Spaarne. De stad bezit vele oude en monumentale gebouwen en pleinen. Haarlem wordt ook wel de meest Vlaamse stad van het noorden genoemd. Het is dan niet voor niets de hoofdstad van de provincie. Er zijn talloze musea, horeca en winkels te vinden. Daarnaast ligt de stad ook dicht bij de natuur en ligt het strand op een kleine afstand. Door haar veelzijdigheid is Haarlem een stad voor jong en oud. Wonen in Haarlem of in de buurt van Haarlem is dan ook populair onder velen. Lees hieronder wat u moet weten wanneer u wilt wonen in Haarlem

Woningmarkt van Haarlem

Net als de woningmarkt in heel Nederland, ligt het gemiddelde aanbod woningen in Haarlem niet extreem groot. Bovendien stijgt de woningwaarde in Haarlem ook, net zoals in de rest van Nederland. Momenteel ligt de gemiddelde vraagprijs van een koopwoning in Haarlem rond de € 655.000, wat een stuk boven het Nederlands gemiddelde van € 410.000 voor een gemiddelde koopwoning. Daarnaast duurt in deze Noord-Hollandse stad een gemiddelde verkooptijd maar 15 dagen.

Bij het verhuizen naar Haarlem is het altijd aan te raden verhuisbedrijf Haarlem in te schakelen. Bij het inschakelen van verhuisbedrijf Haarlem moet u denken aan een bedrag van ongeveer € 70 per uur. Echter kan het inhuren van meerdere verhuisbedrijven in Haarlem dit bedrag verlagen tot zo’n € 35 per uur. Zelf verhuizen gaat natuurlijk ook, maar verhuisbedrijf Haarlem neemt heel veel werk uit handen.

Wat Haarlem bijzonder maakt

Haarlem staat niet alleen bekend om zijn mooie en ongerepte natuur, ook de geschiedenisrijke stad heeft zo zijn charmes. Denk aan historische gebouwen als het stadhuis, de Hoofdwacht en de St. Bavokerk. Daarnaast kunt u als inwoner van Haarlem heerlijk vertoeven in de natuur van en bij Haarlem. Denk aan de Grasduinen, Natuurgebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland, het Haarlemmermeerse Bos of de Haarlemmer Kweektuin.

Bovendien kunt u de geschiedenis van Haarlem ook ontdekken in een van de vele musea. Het bekende Frans Hals museum is hier gelegen, net als het Teylers museum. In deze musea kunt u vele eeuwenoude kunstwerken bewonderen.

https://degoedkopeverhuizer.nl/verhuisbedrijf-haarlem/