Huizenplan
Image default
Huishoudelijk

Wie moet komen om elektra aan te leggen?

Je kan zelf elektra aanleggen in je tuin en in je huis als je dat zelf wilt doen. Je moet wel weten hoe je elektra moet aanleggen in je tuin en huis. Je moet op veel verschillende dingen letten om niks kapot te maken. Wanneer je elektra gaat aanleggen in je tuin dan moet je nieuwe draden hebben en je mag niks raars tegen de kabels aan hebben. De kabels mag niks raar aan raken, want anders kan het kapot gaan. Wortels van planten die kunnen snel door de kabels heen gaan en dan moet je het hele proces opnieuw doen als je het niet goed dus hebt gedaan. 

Scherpe dingen in de grond

Je mag dus niks tegen de kabels aanleggen als de kabels in de grond liggen. Je moet alles uit de grond scheppen zo een meter of 2 lang. Als je dat hebt gedaan dan moet je alle scherpe dingen nog uit de grond halen en dan de kabels in de grond doen en alles weer terugplaatsen. De kabels die je in de grond moet doen die hebben ook extra protectie maar een wortel van een plant is sterker dan dat je denkt. Meestal diep in de grond zitten veel stenen en scherpe dingen dus je moet goed gaan opletten dat de kabels echt niks raken en dat je het niet snel hoeft te vervangen.

Muurfrezen

Je kan je muurfrezen om de kabels goed door de muur te laten lopen. Je hebt daar een freez voor nodig. Je moet ook goed gaan bewegen met je armen, want anders gaat het gat er lelijk uitzien als je een vreemd lelijk gat dus hebt gemaakt in de muur waar iedereen dat nog ook kan zien. Een elektricien heeft alle benodigdheden en heeft het vaak gedaan.