Huizenplan
Image default
Bedrijven

Zo maak jij het ideale thuiskantoor

Door de coronacrisis zijn we steeds meer aan huis gebonden. Nu thuiswerken de norm is, is een thuiskantoor ook steeds belangrijker. Je wilt natuurlijk wel comfortabel en rustig kunnen werken. Met de laptop op de bank is nu niet echt een ideale kantoorplek, maar wat dan wel? Wat voor design kantoormeubilair heb je nodig in je woning, waardoor jij effectief en productief aan de slag kan? In dit artikel lees jij een aantal tips om jouw kantoor aan huis in te richten.

Plek

Het begint bij de plek die jij gaat aanwijzen als jouw werkplek. Denk hierbij goed na welke ruimte het meest geschikt hier voor is en waar je de minste afleiding krijgt. Vaak is het verstandig om een ruimte te kiezen, waar je alleen kunt zitten. Denk aan een serre of de logeerkamer. Kies bewust niet voor de woonkamer of de keuken, omdat hier veel afleidingen kunnen zitten. Plaats design kantoormeubilair niet bij de afleidingen, omdat men die thuiswerkt vaak de neiging heeft om tussendoor even de wasmachine aan te zetten of de was te strijken. Probeer een ruimte op te delen, door bijvoorbeeld een room divider te plaatsen.

Planten

Een geheel kale ruimte geeft je vanzelfsprekend niet een positieve gemoedstoestand. Wanneer je een thuiskantoor maakt, vergeet dan zeker niet groen in de ruimte te plaatsen. Plaats bijvoorbeeld je favoriete planten en bloemen in de ruimte. Ook kan het geen kwaad om er een eigen plekje van te maken, door je favoriete kleur op de muren te schilderen. Je zit immers zo’n 8 uur per dag in het kamertje. Plaats je favoriete design kantoormeubilair, zoals een comfortabele bureaustoel zodat jij ongestoord kunt werken.

Organisatie

Van een drukke kamer, word je ook druk in je hoofd. Dat wil je natuurlijk voorkomen als je aan het werk bent. Zorg er dus voor dat je rondslingerende papieren opbergt en orde brengt in de ruimte. Wel is het zo dat de materialen om je heen je op ideeën kunnen brengen. Wanneer je een creatief beroep hebt, kan een beetje chaos jou dus juist vooruithelpen.

https://conceptualfurniture.com/nl/design-kantoormeubilair/