Huizenplan
Image default
Bedrijven

Het perfecte cadeau

Cadeaus, leuk om te geven en te bedenken maar kan nog voor vele problemen zorgen. Want wat is nou het ideale cadeau. Een vraag die one, als gevers, continue bezig houd. Wat nou als ze het cadeau nou niet leuk vinden en dan zo’n geforceerde glimlach moeten laten zien. Wat past er nou bij iemand als afscheid cadeau. Een thee/koffie set is al snel het standaard wat er wordt gegeven. Maarja wat is nou een uniek en origineel cadeau om te geven. Een lastige vraag met geen makkelijk antwoord. Iedereen is anders en vind andere dingen leuk en mooi.

Een boek kan je al aardig op weg helpen. Al kom je dan al snel bij de vraag: welk boek? Welke genre? Leest de persoon eigenlijk wel? Zoveel vragen en niet dichterbij een antwoord op het ultieme originele afscheidscadeau voor je collega. Natuurlijk ken je jou collega wel, maar een cadeau geven blijft lastig. En helemaal als iemand weggaat. Om nou er een feestje van te maken is ook zo dubbel strijdig. Gelukkig zijn er genoeg mensen die hierover nadenken en zo jou kunnen helpen voor het ultieme cadeau te kunnen vinden.

Kunst

Kunst in huis is daarom een perfecte oplossing. Kunst komt in vele vormen en maten. Denk maar aan beeldhouwkunst en schilderijen. Beide komen in verschillende prijsklasse en grote. Heeft jou collega niet zo’n heel groot huis dan past iets kleins makkelijker dan heel groot beeld. Ook hoef je niet bang te zijn dat het heel veel geld kost, want er is zeker ook betaalbare kunst voor de mensen met een gemiddelde inkomen. Want kunst is van iedereen en niet alleen van de rijken. Dus voor je collega als afscheid cadeau zit daar ook zeker wat bij. Ook maakt kunst het persoonlijk, de tijd die je hebt besteed in het bedenken wat nou ideaal als cadeau zal zeker gewaardeerd worden.

Afscheidscadeaus

Het blijft toch altijd wel moeilijk cadeaus geven. Helemaal als je een origineel afscheidscadeau collega thema zoekt. De keuze is eindeloos en vele mogelijkheden om te geven. De beste manier om het juiste cadeau te vinden is na te gaan wat jou collega nou leuk vind om te doen. Hebben jullie gesproken of lekker wijnen, of gaat ze graag naar musea toe. Wat doet ze het liefst in haar vrije tijd. Door deze gesprekken leer je de persoon kennen en weet je vaak makkelijker wat de persoon leuk vind.

De ontvanger

De persoon kennen voor wie je een cadeau aan het zoeken bent is natuurlijk het allerbelangrijkste. Hoe meer je weet hoe makkelijker en originele een idee voor een cadeau word. Dit kan zowel voor een collega of een vriend, vriendin, de baas of familielid. Voor iedereen aan wie jij een cadeau wilt geven, denk goed na over wat hij, zij, het jou heeft verteld over hun hobby’s en interesses. Wees ook niet bang om vragen te stellen aan mensen om hun heen die de persoon in kwestie kent. Samen weet je vaak meer en helpen jullie elkaar op andere en meerdere ideeën. 

Gerelateerde artikelen

Ouderwetse bespaartips

Post Rental & Trading

Investeren in een kwalitatieve CV ketel