Huizenplan
Image default
Bouwen en verbouwen

Dubbel glas vervangen

Ben je niet tevreden over je huidige ramen? Wil je je huis beter gaan isoleren? Heb je last van een lekkend raam of een scheur? Dit zijn allemaal voorbeelden waarom je dubbel glas kunt laten vervangen. Het verstandigste is om dit te laten doen door een glaszetter. Dit zorgt er namelijk voor dat je voorzien wordt van uitstekend advies en dat het glas ook op de juiste manier geïnstalleerd wordt. In dit blogartikel krijg je meer informatie over het vervangen en de verschillende soorten dubbel glas.

Dubbel glas vervangen voor een betere isolatie
Tegenwoordig zijn er erg veel varianten als het gaat om glazen ramen. Zo bestaat er niet alleen enkel en dubbel glas, maar heb je ook nog betere varianten. Deze bestaan uit triple en HR++ glas. De triple glas variant is zoals de naam eigenlijk al cadeau doet, een glas met drie lagen. Door deze lagen zit er een klein beetje lucht tussen de glazen, zoals bij dubbel glas het geval ook is. Dit zorgt uiteindelijk voor een slechtere doorgang voor lucht van buitenaf, zodat de isolatie verbeterd is. Bij HR++ glas zit er ook een kleine ruimte tussen de twee glazen die gebruikt worden. Echter het verschil met dubbel glas is dat bij HR++ glas de tussenruimte wordt gevuld met edelgas. Daarnaast wordt het glas ook aan één zijde gecoat, waardoor de isolatie nog beter wordt. Om de isolatie in huis te verbeteren is het dan ook een uitstekende optie om al het dubbel glas te vervangen door bijvoorbeeld triple of HR++ glas.

Een betere beveiliging door het vervangen van dubbel glas
Ook kun je je huis beter beveiligen door dubbel glas te vervangen door triple glas oof door gelaagd glas. Zoals al eerder vermeld bestaat triple glas uit drie glasplaten. Hierdoor zal het voor inbrekers beduidend moeilijker zijn om het raam in te slaan en zo je huis binnen te dringen. Daarnaast kan er ook gekozen voor gelaagd glas. Dit glas kent een doorschijnende polycarbonaat laag. Deze laag zorgt ervoor dat wanneer een inbreker het glas kapot slaat, het glas als één geheel blijft zitten. Hierdoor kost het de inbreker extreem veel moeite om het raam in te slaan. Dit zal er dan ook voor zorgen dat de inbraak langer duurt waardoor ook de politie meer tijd krijgt om in te grijpen. Daarnaast kan het ook de inbreker afschrikken waardoor hij uiteindelijk de inbraak zal staken!

Voor meer info : https://glaszetterdirect.nl/dubbel-glas-glasisolatie/