Huizenplan
Image default
Bouwen en verbouwen

Hoe werkt de contactlijm van Meiboom?

Met ons lijm systeem kun je 2 te verlijmen items inspuiten, en daarna aan elkaar vastmaken
dit geeft een permanente en duurzame lijmverbinding.
Bij ons krijg je niet alleen de beste informatie op het gebied van lijmsoorten, maar ook adviezen om de producten op de juiste manier te gebruiken, om zodoende de beste resultaten te boeken met onze producten. Wij geven een snelle service en het beste dat er op de markt is als het gaat om lijmsoorten.

Als je bij ons contactlijm besteld, wordt het binnen 1 dag geleverd, in Nederland of België. Wij staan garant voor de beste kwaliteit.

Lijmen zijn er in verschillende vormen: natuurlijke, synthetische, drogende, hete UV- en lichtuithardende, drukgevoelige en contactlijmen.

Deze lijm is op petroleum gebaseerd. De oppervlakken waarop je deze lijmsoort kunt gebruiken zijn onder anderen: laminaat, hout, rubber, steen, leer. Het is hittebestendig en waterdicht.

Je brengt het aan door beide oppervlakken met de lijm te bedekken en kleverig laten worden. Druk vervolgens de twee vlakken tegen elkaar.Het is moeilijk te verwijderen als het eenmaal droog is, dus veeg overtollig product weg met een vochtige doek, je kunt aceton gebruiken om het residu weg te vegen en grote hoeveelheden moeten eerst worden weggeschraapt.

Zoals alle lijmsoorten heeft contactlijm zijn voor en nadelen. Het plakt snel dat is een voordeel, maar je moet dus ook snel werken. Je kunt niet alle materialen gebruiken. Als het gaat om contactlijm, is plastic polyethyleen niet geschikt, omdat het het oppervlak zal kreuken.

Contactlijm wordt veel in huis gebruikt, omdat het snel droogt wanneer het door verdamping op het oppervlak wordt verspreid en een goed contact heeft.

Voor meer info : https://www.meiboom.eu/contactlijm/