Huizenplan
Image default
Dienstverlening

Hoe uw schilderwerk onderhouden zodat het langer meegaat

Wilt u langer van uw schilderwerk genieten? Goed en regelmatig onderhoud is dan de sleutel! U kunt dit zelf doen, maar het is ook mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten bij een ervaren en betrouwbaren schilder. Zo bent u verzekerd van goede kwaliteit en garantie. Daarnaast wordt het onderhoud vaak inclusief in de prijs van het schilderwerk. Kies dus voor betrouwbaar schilder.

Zelf schilderen

Uw schilderwerk zelf onderhouden is ook een optie en het is een goed idee om dit minstens één keer per jaar te doen. Zo kunt u slijtage en eventuele schade gemakkelijk opsporen voordat het grote problemen veroorzaakt met het schilderwerk of de omgeving. Begin met het schoonmaken van het verfoppervlak met een zachte doek en een zacht schoonmaakmiddel, waarmee u vuil en stof kunt verwijderen. Vervolgens kunt u een beschermende laag aanbrengen – zoals vernis of kit – om ervoor te zorgen dat de kleuren van levendig blijven. Zorg ervoor dat u de instructies op het product zorgvuldig opvolgt, zodat u optimale resultaten krijgt.

Waarom schilderwerk onderhouden?

Het doel van het onderhoud van uw schilderwerk is ervoor te zorgen dat het langer meegaat en er jarenlang onberispelijk uitziet. Regelmatig onderhoud voorkomt ook dat vuil, stof en andere omgevingsfactoren het schilderwerk na verloop van tijd beschadigen. En als u kiest voor een onderhoudscontract met een ervaren schilder, kunt u ervoor zorgen dat uw schilderwerk professionele aandacht krijgt wanneer dat nodig is. Zo blijft uw schilderwerk jarenlang mooi en levendig!

Wanneer u het schilderwerk niet bijhoudt kan het gaan afbrokkelen en kan er schade ontstaan aan bijvoorbeeld de muur of kozijnen eromheen. Daarom is regelmatig onderhoud zo belangrijk – het kan dure schade en reparaties in de toekomst helpen voorkomen. Maak een afspraak met een schildersbedrijf om de beste resultaten te behalen en waar voor je geld te krijgen.