Huizenplan
Image default
Dienstverlening

wanneer moet u een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Als u van plan bent om een huis te kopen, is het verstandig om ook een taxatie uit te laten voeren. Een taxateur kan namelijk beoordelen of de waarde van het huis overeenkomt met de prijs die u ervoor gaat betalen. Daarnaast is het ook slim om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Vaak stellen mensen de vraag wanneer ze een bouwkundige keuring moeten laten doorgaan en wanneer een taxatie. Dit zijn onderdelen die je allemaal kunt laten regelen door een makelaar. Wanneer je een huis koopt is het altijd verstandig om een makelaar in te schakelen. Voorne Makelaars, een makelaar Hellevoetsluis, staat graag voor je klaar om je te helpen met dit soort zaken! Neem contact met ze op voor meer informatie! Verder in dit artikel lees je alles over wat een taxatie rapport inhoudt en wat een bouwkundig adviseur doet.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring helpt u de staat van een woning te bepalen. Een bouwkundige keuring vertelt u hoe structureel gezond het huis is. Hierbij wordt gekeken naar de fundering, de muren en het dak. Het is belangrijk op te merken dat terwijl een taxateur u een schatting kan geven van de kosten voor renovaties, alleen een aannemer in staat zal zijn om nauwkeurig advies te geven over wat eventuele veranderingen of reparaties zouden kunnen kosten. Als er tijdens de inspectie iets niet in orde lijkt, dan kan het ook verstandig zijn om een meer gedetailleerde inspectie te laten uitvoeren door een specialist zoals een ingenieur of architect.

Kortom, bij de aankoop van een huis kan het nuttig zijn om zowel een taxatie als een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voordat u een aankoopbeslissing neemt. Het taxatierapport geeft u een duidelijk beeld van de waarde van het huis, terwijl de bouwinspectie meer details geeft over de structurele staat ervan.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over wanneer u het beste een bouwkundige keuring kunt laten doen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Voorne Makelaars – wij zijn er om u te helpen. Bedankt voor het lezen!