Huizenplan
Image default
Gereedschap

Alles wat u moet weten over Europees-cilindersloten

De term “cilinderslot” roept een hoop vragen op. Het is namelijk een parapluterm voor een breed scala aan sloten. Hoewel er veel verschillende soorten cilindersloten zijn, zal er in dit artikel aandacht zijn voor een bepaald type, namelijk het euro-cilinderslot. Door te praten over een populair cilindertype, kunnen we nauwkeuriger spreken. Vaak geeft een brede focus te veel informatie. Wat maakt een slot tot een Euro Profiel uniek? Wat maakt ze zo populair? Waar kunnen we ze vinden en hoe werken ze? Als we naar een populair profiel kijken, kunnen we ook de zeer alarmerende zwakheden aan de orde stellen. Naast het plukken zijn er omleidingen, boortechnieken en een gespecialiseerde methode om in deze sluizen te komen.

Gebruik van cilindersloten

Cilindersloten hebben verschillende gestandaardiseerde profielen, waarvan een populair het Euro-profiel is. De naam zou u een vrij duidelijke indicatie moeten geven van waar ze populair zijn. Concreet worden deze sloten op grote schaal gebruikt in het Verenigd Koninkrijk. De sloten worden voornamelijk gebruikt op residentiële deuren. Vanwege de standaardisatie van het slot leidde een wijdverspreide zwakte tot een toename van woninginbraken in het VK. Vanwege hun beveiligingsproblemen worden eurocilinders niet vaak gebruikt voor bedrijven. Deze zwakte bestaat vanwege het transversale karakter van het Euro-profiel. Andere profielen in dwarsdoorsnede omvatten het Zwitserse en Britse ovale profiel. Regionale cilinderprofielen die geen dwarsdoorsnede hebben, zijn onder andere:

  • Nightlatch-cilinders (ook bekend als velg)
  • Amerikaans (cilinder gevonden in insteeksloten)
  • Cilinders met sleutel in de knop
  • Scandinavische ovale cilinders
  • Scandinavische ronde cilinders
  • Ingersoll-formaat cilinders

Ze bieden geen specifieke mogelijkheden die hen op unieke wijze kwalificeren voor een speciaal gebruik. Maar het cilinderslot heeft een voordeel. Het kan vrij eenvoudig worden verwijderd zonder het werk van de bout te veranderen. Maar nogmaals, dit gemak maakt het geen keuze-slot voor een specifieke taak. Wat het doet, is het gebruik ervan beschermen. Als je in een huis woont met een bepaald cilinderprofiel, is de deur al gebouwd om dat type slot te huisvesten. Dat is de grootste reden voor zijn aanhoudende populariteit.

Werking van cilindersloten

Kern Zoals bij de meeste Europese sloten zijn de spiebanen vaak behoorlijk beperkend. Vaak hebben ze paracentrische spiebanen, wat betekent dat de afdelingen op het gezicht zich voorbij het midden van de spiebaan uitstrekken. Aan de andere kant hebben sommige zeer brede rechthoekige spiebanen. Cilindersloten hebben geen specifieke interne mechanismen. De kernen hebben vaak pendeltuimelaars of kuiltjesconfiguraties, maar er zijn uitzonderingen.

Draaiende camera Ze zijn vaak gemaakt van een hard plastic of metaal. Een actuator of een nok is een roterend stuk op het slot dat de sleutel manipuleert. De nok beweegt op zijn beurt de slotbout. Sommige euro-profielen zijn zelfs zo ontworpen dat ze maar aan één kant tegelijk werken, dus twee mensen kunnen het slot niet tegelijkertijd openen. Te veel druk of slijtage kan de camera beschadigen. Het kan wegglijden en dat voorkomt dat de deur kan blokkeren. Wanneer de camera slipt, betekent dit dat deze niet goed is uitgelijnd, zodat de sleutel wordt vastgehouden terwijl deze wordt vergrendeld. Technisch gezien kan het apparaat vergrendelen, maar het moet worden ontgrendeld om de sleutel te verwijderen.

Bevestigingsgat Een spleet waardoor de cilinder binnen de deur kan worden bevestigd. De bevestigingsschroef wordt in de deur gestoken met de vergrendeling op zijn plaats en hierdoor wordt het apparaat vastgezet. Deze opening in het metaal van het slot omvat de sterkte van het slot. Wanneer deze wordt ingedrukt, zal deze perforatie ervoor zorgen dat de vergrendeling mislukt.

Slotlichaam Op het Euro-profiel bevindt zich een rechthoekige opening in het lichaam waar de nok is geplaatst. Twee C-clips houden de camera op zijn plaats. Deze opening, samen met het bevestigingsgat laat heel weinig resterend metaal achter om het apparaat bij elkaar te houden. De opening scheidt twee verschillende kernen die gelijk of verschillend kunnen worden gecodeerd.

Hoge beveiligingsadditities Dit kan onder andere op te offeren zwakke punten, roestvrijstalen pinnen (anti-boorbescherming), enz. Anti-snap cuts niet echt voorkomen dat snappen. Wat ze doen is het aanbieden van opofferingspunten waarbij het apparaat kan klikken en genoeg van het slot in goede staat kan achterlaten, zodat de beveiliging niet in gevaar komt. De anti-boorbescherming gebruikt roestvrij staal in de hoop dat het metaal op de boor zachter is dan het beschermende metaal.

Lock Secure biedt een breed scala aan cilindersloten aan. Hoewel je een cilinderslot kunt kopen en zelf kunt plaatsen, raden wij altijd aan om dit door professionele en gerenommeerde slotenmaker te doen. Bij Lock Secure doet onze slotenmaker Den Haag en omstreken aan, maar ook de rest van het land. Heb je met spoed een nieuwe cilinderslot nodig of moet een bestaande opengebroken worden? Dan staan wij met onze 24-uurs service binnen no time bij je op de spoed om u verder te helpen.

Voor meer info : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag