Huizenplan
Image default
Gereedschap

De échte doe-het-zelver

Werken met je handen geeft altijd voldoening. Als je iets from scratch hebt gebouwd waar je eigenlijk bloed, zweet en tranen in zitten, is dat iets om trots op te zijn!

 

En niet alleen de klusjesman kan dingen maken, maar ook jijzelf! Veel mensen denken dat zij twee linkerhanden hebben voordat zij ooit iets geprobeerd hebben te maken. Je moet natuurlijk niet direct met een groot project beginnen als beginneling, maar probeer stap voor stap steeds moeilijkere ‘projecten’ te beginnen.

 

Als eerste is het belangrijk dat je goed gereedschap tot je beschikking hebt. Bij Mtools bijvoorbeeld kun je Makita gereedschap halen. Dit zijn compacte apparaten van hoogwaardige kwaliteit. Als je dit hebt, is het beginnen met een project! Je kunt bijvoorbeeld met je eerste project een paar rolgordijnen ophangen. Dit is altijd een mooi klusje voor een beginneling. Je kunt er ook weinig verkeerd aan doen en je leert zagen met een makita decoupeerzaag en een gaten boren in de muur met een klopboor.

 

Bij het ophangen van een rolgordijn zorg je ervoor dat je een in te korten rolgordijn hebt. Dit is niet nodig wanneer jouw ramen precies aan de maten voldoen van een rolgordijn maar vaak is dit niet het geval. Kijk altijd op de website van de producent hoe je het raam ook moet opmeten want dit kan ook wel verschillen. Als je weet hoeveel centimeter je jouw rolgordijn moet inkorten, gebruik je de decoupeerzaag voor de binnenkant, het ijzer. Daarna kort je met een stofschaar het doek in. Als laatste moet je af tekenen waar jouw schroeven in de muur of plafond komen, en kan je de klopboor gebruiken om een gat te boren. Doe de pluggen erin, daarna de schroeven en hang het gordijn op volgens de aanwijzing op de verpakking!  Easy peasy right!?

 

Voor meer info :