Huizenplan
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Een dakkapel heeft ook nadelen

Waarschijnlijk weet je wel wat de voordelen van een dakkapel zijn. Op websites van bedrijven die een dakkapel plaatsen worden ze vaak genoemd. Bekende voordelen van een dakkapel zijn: meer lichtinval meer ruimte en een woning die stijgt in waarde. Het plaatsen van een dakkapel heeft echter ook nadelen. Die nadelen worden op de websites van bedrijven natuurlijk niet genoemd. Het is wel belangrijk om ook te weten wat de nadelen zijn. Wellicht weet je nog niet zeker of je een dakkapel wil plaatsen, of wellicht wil je zowel de voor- als de nadelen weten.

 

Het plaatsen van een dakkapel is een aanzienlijke investering

Het vakkundig laten plaatsen van een dakkapel is niet goedkoop. Niet iedereen kan een dakkapel betalen. Je kunt een dakkapel wellicht financieren. De te betalen rente maakt de dakkapel wel duurder. Het is niet zeker dat je dan de hele investering terug zal verdienen als je de woning verkoopt.

 

Je hebt last van geluidsoverlast en rommel

Wordt een dakkapel ter plaatse gemaakt. Dan heb je zeker meerdere dagen last van geluidsoverlast en rommel. Bij een prefab dakkapel is de geluidsoverlast gelukkig doorgaans beperkt tot een dag. De in het dak gemaakte gaat zorgt altijd voor bouwafval. Soms wordt het bouwafval (tegen meerprijs) netjes opgeruimd.

 

Een dakkapel moet periodiek worden onderhouden

Bedenk dat een dakkapel periodiek moet worden onderhouden. Een van hout gemaakte dakkapel vergt veel onderhoud. Wil je zo weinig mogelijk tijd besteden aan onderhoud? Kies dan altijd voor een kunststof dakkapel.

 

Een dakkapel kan gehorig zijn

Zorg ervoor dat de dakkapel goed is geïsoleerd. Je bespaard dan niet alleen op de stookkosten. Een slecht geïsoleerde dakkapel is vaak gehorig. Geluiden van buiten kunnen dan binnendringen. Bovendien kunnen geluiden van binnen de woning buiten worden gehoord. Vraag daarom advies aan een vakman over de mogelijkheden om de dakkapel zo te isoleren dat er geen geluidsoverlast kan ontstaan. Installatie van een dakkapel door een vakman voorkomt geluidsoverlast.

 

Meer tips en informatie vind u ook op https://www.dakkapellen.pro/

 

Voor meer info :