Huizenplan
Image default
Gezondheid

De positieve effecten van humuszuur

Humuszuur ontstaat in de aarde tijdens het afbraakproces van plantaardig materiaal, zoals bladeren en zachte stengels. Het is een substantie met bijzondere eigenschappen voor planten, dieren en mensen. Zo is humuszuur een gewilde grondverbeteraar die ervoor zorgt dat planten gemakkelijker voedingsstoffen en mineralen uit de bodem opnemen.

Maar humuszuur heeft niet alleen positieve effecten op planten, ook zijn positieve effecten te bemerken bij toepassing ervan op mensen en dieren. Dat is vooral te danken aan humuszuur en fulvinezuur. Zo heeft humuszuur positieve effecten op de spijsvertering van zowel mens als dier, vooral bij het nuttigen van energierijke voeding. Met dit doel levert Health Solution het product Activomin in de vorm van tabletten boordevol zuiver humuszuur. 

 

Humuszuur in Activomin helpt uw spijsvertering 

 
Activomin tabletten kunnen worden gebruikt bij maag, darm en stofwisselingsproblemen, onder meer omdat humuszuur een verzachtende werking op de darmen heeft. Het helpt bij het verteren van voedsel en versterkt de darmwand. Onderzoek bij biggen heeft aangetoond dat toediening van humuszuur het aantal gevallen van diarree en geïrriteerde darmen bij deze dieren vermindert en ook mensen hebben baat bij humuszuur.

Veel mensen zweren bij humuszuur, omdat ze uit eigen ervaring weten dat de verwerking van voedsel in de maag en darmen erdoor verbetert. Voedingsstoffen en mineralen in het voedsel worden door het humuszuur beter in het lichaam opgenomen, zodat de gebruiker meer energie haalt uit zijn of haar voeding. Humuszuur in de vorm van Activomin mag daarom niet ontbreken in een voedselpatroon dat bestaat uit energierijke voeding ten behoeve van het leveren van topprestaties. 

 

Activomin verbetert de vertering van energierijke voeding 

 
De positieve werking van humuszuur op de spijsvertering is te danken aan de organische humuszuur moleculen die opname van voedingsstoffen via natuurlijke processen verbeteren. Hierdoor wordt de werking van de darmwand duurzaam versterkt. Het is door dit effect dat inname van natuurlijk, zuiver humuszuur in de vorm van Activomin van Health Solution helpt bij het verteren van energierijke voeding en de opname van voedingsstoffen en mineralen door het lichaam