Huizenplan
Image default
Gezondheid

Manieren om de lever te ondersteunen nu alcohol in opmars is

Manieren om de lever te ondersteunen nu alcohol in opmars is

 

De feestdagen zijn net voorbij en u hebt waarschijnlijk geleerd dat goede voornemens niet de enige dingen zijn waar u aan moet denken voordat u aan een nieuw jaar begint. Sterker nog, veranderingen in levensstijl zijn het hele jaar door nodig. In het licht hiervan zullen we 4 manieren bekijken om uw lever te ondersteunen nu alcohol in opmars is.

 

Leververvetting

Leververvetting ontstaat wanneer vet zich ophoopt in de lever. Dit is anders dan bij een gezonde lever, waar het vet in de lever wordt opgeslagen als glycogeen voor energie. Wanneer er te veel vet in de lever aanwezig is, beginnen de levercellen af te sterven en kan de lever niet meer goed functioneren. Een vervette lever kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen als het niet wordt behandeld. Dietisten zoals dietist Mandy Breure en nog vele anderen weten de fijne kneepjes van hun vak en daarmee hoe u uw lever door middel van voeding gezond kunt houden.

 

Let op uw alcoholgebruik.

Een gezonde lever breekt alcohol af, wat nuttig is. Maar als de lever overbelast raakt, kan hij alcohol niet meer afbreken en begint uw lichaam alcohol op te slaan. Deze giftige ophoping kan uw lever beschadigen, ontstekingen veroorzaken en leiden tot vetophoping in uw lever. De beste manier om dit te voorkomen is door op uw alcoholgebruik te letten. Beperk uw alcoholgebruik tot één drankje per dag. Wissel alcoholische en niet-alcoholische dranken af, zodat uw lever de tijd krijgt om uit te rusten.

 

Eet bladgroenten en kruisbloemige groenten.

Bladgroenten en kruisbloemige groenten zitten vol met antioxidanten, die de lever kunnen helpen om een gezonde celvernieuwing te behouden. Dit is belangrijk voor de lever, omdat deze voortdurend oude cellen vervangt door nieuwe cellen. Een hoge inname van kruisbloemige groenten, zoals broccoli, bloemkool en spruitjes, kan ook helpen om een vette lever te voorkomen.

 

Let op uw eiwitinname.

Als je te veel eiwitten eet, of eiwitten die je lichaam niet kan afbreken, kan de lever overbelast raken. Dit kan leiden tot een opeenhoping van vet in de levercellen. Houd uw eiwitinname op ongeveer 1 gram per kilo lichaamsgewicht.

 

Probeer een probioticum.

Een gezonde lever heeft de juiste omgeving nodig om goed te kunnen functioneren. De juiste omgeving betekent dat er voldoende beschermende bacteriën zijn om de lever te ondersteunen. Het eten van probiotica is een manier om de gezondheid van lever en darmen te ondersteunen. Misschien weet u nu al hoe belangrijk een gezonde lever is voor uw algehele gezondheid. Het goede nieuws is dat u door nu voor uw lever te zorgen, ernstige gezondheidsproblemen in de toekomst kunt voorkomen.

http://www.dietistmandybreure.nl