Huizenplan
Image default
Horeca

Bier brouwen – Wat heb je nodig?

Het brouwen van je eigen biertje, welke man wil dat nu niet? Waar veel mannen in de veronderstelling zijn, dat het zelf brouwen van een biertje best wat kennis en ook ervaring vereist, is dit tegenwoordig allang niet meer het geval. Uiteraard kost het wel flink wat tijd en moeite om een volledig eigen biertje te ontwikkelen, maar wanneer je meelift op het succes van één van de vele andere recepten, dan is het prima te doen. Om je een idee te geven wat je allemaal nodig hebt om je eigen bier te kunnen brouwen, hebben we het hieronder stap voor stap voor je uitgelegd. Zo kun jij, wanneer je alles na het lezen van dit artikel in huis hebt, direct aan de slag met het brouwen van jouw favoriete biertje.

De juiste ingrediënten

Wanneer we denken aan het brouwen van ons eigen bier, dan denken we natuurlijk ook direct aan de benodigde ingrediënten. Om een biertje te kunnen brouwen het je namelijk op z’n minst wat hop nodig. Toch hoef je hier gelukkig niet over na te denken en is dit allemaal al voor je gedaan. Je kunt tegenwoordig namelijk ontzettend makkelijk en snel een kant en klaar bierbrouw pakket bestellen, waarin alle benodigde ingrediënten al zijn samengevoegd. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het volgen van alle stappen die keurig stuk voor stuk worden benoemd, zodat je uiteindelijk kunt genieten van je eigen gebrouwen biertje. Het leuke aan deze pakketten, is dat ze werkelijk in allerlei verschillende soorten beschikbaar zijn. Zo hoef jij je dus nooit zorgen te maken of je jou favoriete biertje wel kunt brouwen.

Een grote pan

Als je gaat beginnen met bier brouwen, dan is het belangrijk dat je beschikt over een grote pan, waarin je minimaal 6 liter kwijt kunt. Dit is namelijk ook ongeveer de hoeveelheid bier die je kunt maken met het starterspakket. Je zit er niet op te wachten om het te moeten verdelen over twee of zelfs meerdere pannen. De verhouding zijn dan niet meer in balans, waardoor de kans van slagen ontzettend klein is. Je doet er dus verstandig aan, om op voorhand goed te kijken of jij over een dergelijke pan beschikt. Is dit niet het geval, dan is het verstandig om even in je omgeving rond te vragen of om er anders eentje aan te schaffen. Een grote pan komt immers altijd wel van pas. Al is het voor een grote pan soep, ideaal om er eentje te hebben.