Huizenplan
Image default
Bedrijven

Zeecontainers in de bouwsector: inzicht in de groeiende vraag

De laatste tijd is het gebruikelijk geworden om bedrijfsruimten en woningen te vinden die uit zeecontainers zijn opgetrokken. Deze optie is een trend in de civiele bouw en blijft, vanwege de verschillende voordelen, in expansie, wat een uitstekende zakelijke mogelijkheid is.

Aanvankelijk werden zeecontainers alleen gebruikt voor het vervoer van vracht. Door de technologische vooruitgang zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan, waardoor het gebruik van dit product kon worden uitgebreid, vooral in de civiele bouw.

Hoewel de containers een nuttige levensduur van bijna een eeuw hebben, worden zij op de vervoersmarkt gemiddeld na een decennium afgedankt. Het goede nieuws is dat ze klaar zijn om te worden omgebouwd tot kantoren, huizen, restaurants, winkels, winkelcentra en verkoopstands.

Containers in de vastgoedsector en de civiele bouw
De mogelijkheid om een zeecontainer te kopen of te huren is een uitstekend strategisch alternatief voor tijdelijke structuren, aangezien deze gemakkelijk kunnen worden verplaatst op hetzelfde terrein of kunnen worden overgebracht naar andere locaties.

De structuren zijn modulair en maken het mogelijk de nodige ruimtes samen te stellen om klanten te bedienen met kantoor, keuken, badkamer en zelfs slaapkamers. Deze modules kunnen afzonderlijk worden gebruikt en, indien nodig, aan andere modules worden gekoppeld om nieuwe omgevingen te creëren, al naar gelang de behoefte.

Voordelen van het zeecontainer kopen of huren!

 

Snelle en schone constructie
Een metselwerk constructie produceert meestal veel vuil op de bouwplaats. Wanneer u een zeecontainer koopt of huurt, ontvangt u de modulaire structuur kant-en-klaar. Dit betekent dat de onderdelen alleen nog maar hoeven te worden geïnstalleerd, wat een minimum aan rommel op de bouwplaats en een veel sneller bouwproces oplevert.

Minder milieueffecten
Het hergebruik van containers maakt niet alleen enorme ruimte vrij in opslagplaatsen, maar vermindert ook het gebruik van zand en cement in gebouwen. Bij de productie van deze materialen worden natuurlijke hulpbronnen verbruikt en komen broeikasgassen vrij. Het vermijden van de toepassing ervan draagt dan ook bij tot de vermindering van de milieueffecten van de werkzaamheden.

Deze methode leidt ook tot minder bouwafval en dus tot een kleinere hoeveelheid afval die wordt weggegooid in grote steden – waar bijna 60% van het geproduceerde afval afkomstig is van de civiele bouw.

Comfort op de werkplek

 

De onmiddellijke levering en de veiligheid die deze oplossing biedt, zijn enkele van de voordelen van het zeecontainer kopen of huren. Bovendien is het mogelijk de container op de bouwplaats of voor andere constructies te verplaatsen wanneer dat nodig is, aangezien ze volledig modulair zijn. Het is ook economisch, aangezien het geen arbeidskosten, noch materiaalkosten voor de montage van metselwerkconstructies met zich meebrengt.

Mobiliteit

 

Aangezien de zeecontainer relatief licht is in vergelijking met andere constructies, kan hij worden verwijderd en naar andere plaatsen worden gebracht, wat de bouw van restaurants of rondreizende winkels mogelijk maakt. Werken die met verschillende modules zijn gemaakt, zijn flexibel, zodat ze in verschillende combinaties kunnen worden samengesteld.

De containers kunnen tot acht verdiepingen hoog worden gestapeld en, om het ene stuk met het andere te combineren, worden ze gesneden en met lassen versterkt. Er is dus geen schade aan de structuur.