Huizenplan
Image default
Huishoudelijk

Hoe je jezelf kunt voorbereiden voordat je een full-service verhuisbedrijf inhuurt

Full-service verhuizers nemen alle aspecten van het verhuizen voor je uit handen, van het inpakken van al je bezittingen en het op de vrachtwagen laden tot het vervoeren van je bezittingen naar de nieuwe plaats en het lossen ervan. Ze kunnen zelfs je meubels uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Je hoeft geen stap zelf te zetten. Ook al is full-service verhuizen de meest praktische en zorgeloze keuze, zijn er toch een paar dingen die moeten worden afgerond voordat de verhuizers komen opdagen. Hoewel full-service verhuisbedrijf regio Amersfoort echt capabel is, stellen ze het zeer op prijs als je zelf alles ook goed hebt voorbereidt. Je kunt het advies in deze gids gebruiken om je huis klaar te maken voor de verhuisdag.

Maak een inventarislijst voor alles wat je verhuist

Houd een gedetailleerde inventaris bij van alle items die je bezit, zodat je deze kunt volgen terwijl ze worden in- en uitgepakt. Als je bijvoorbeeld twee staande lampen en twee bureaulampen hebt, kun je elke lamp markeren wanneer deze is uitgepakt zodra de zending is afgeleverd, zodat je eenvoudig kunt zien welke lampen verloren of beschadigd zijn tijdens het transport. Om de staat van alle dure goederen voor de verhuizing te documenteren, is het bovendien raadzaam om foto’s te maken. In het geval dat je dan toch een claim moet indienen voor beschadigde spullen, sta je met beeldmateriaal in elk geval sterk.

Houdt je kinderen en huisdieren uit de buurt

Kinderen en dieren hebben allebei de neiging nieuwsgierig te zijn, zich te misdragen en voortdurend in de weg te staan. De verhuizers zullen op de verhuisdag je huis binnenkomen en verlaten met zware dozen en meubels, waardoor de omgeving gevaarlijk is voor zowel kinderen als huisdieren. Ze kunnen gewond raken of erop gaan staan. Bovendien, wanneer de verhuizers je eigendom betreden en verlaten, kunnen huisdieren door een open deur ontsnappen. Houdt je kinderen en huisdieren dus bezig in een kamer die al gevuld is om hun veiligheid te waarborgen. Of als het even lukt, zorg je voor een oppas om ze de hele dag van huis weg te houden. je kunt je hond in de achtertuin houden als dat nodig is.