Huizenplan
Image default
Huishoudelijk

Wat kosten kunststof kozijnen?

Heb je al een wat ouder huis dan loop je vaak tegen ouderdomsproblemen aan. Een van die problemen is het houtwerk. Kozijnen van oudere huizen zijn doorgaans gemaakt van hout. Als je het hout niet goed onderhoudt, zal het door regen en wind verweerd raken. Als er rot in het houtwerk zit dan zal de verf niet goed blijven zitten en bladdert er al af voordat je klaar bent met schilderen.Nieuwe kozijnen die passen bij de structuur en de architectuur vraagt om wat onderzoek. Wat ga je kiezen? Houten, aluminium of kunststof kozijnen? Het opnieuw laten zetten van nieuwe, houten kozijnen die voor het hele huis hetzelfde zijn, is voor een groot deel handwerk, en met houten kozijnen kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Een alternatief is dan kunststof kozijnen.

Heb je al eens gedacht aan kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn door de jaren heen enorm verbeterd en hebben inmiddels bijna dezelfde uitstraling van houten kozijnen. Het vervangen van alle kunststof kozijnen voor een vrijstaande woning zal ongeveer 650 tot 700 euro gaan kosten per kozijn. Daarbij zijn alle kosten gedekt, dus praten we over de aankoop, de sloop van oude kozijnen en het monteren van de nieuwe kunststof kozijnen.Bij het vervangen van houten kozijnen moet je rekenen op ongeveer 700 tot 750 euro per kozijn. Natuurlijk heb je dan echte handwerk en echte, houten kozijnen, maar het onderhoud blijft bestaan. Al na twee jaar moet je weer gaan schilderen, met alle problemen van dien.

En dat onderhoud blijf je houden tot de kozijnen hun levensduur hebben overschreden, en ze weer vervangen moeten worden.

Kunststof kozijnen zijn bijna 100% onderhoudsvrij

Behalve het schoonhouden van glad materiaal heb je aan kunststof kozijnen zo goed als geen onderhoud. Ook de invloed van het Hollandse weer op het materiaal is zo goed als onzichtbaar. Schilderen is niet nodig en de kleur zal heel lang blijven zoals die was toe je de kozijnen liet installeren. Bovendien is het aanbrengen van dubbele beglazing in kunststof kozijnen eigenlijk standaard. Je krijgt dus min of meer gratis een enorm voordeel op je verwarmingsrekening.Je kunt er met een gerust hart van uit gaan dat je kunststof kozijnen een kleine eeuw zullen blijven, zonder dat er ook maar iets vervangen hoeft te worden, behalve gebroken glas natuurlijk.

Dubbel beglazing en versterkt glas?

Het zal je wat meer tijd kosten een goede leverancier te vinden, maar als je toch offertes aan het aanvragen bent zal dat niet zo veel meer energie kosten. Bij het aanvragen van offertes komt nog een detail om de hoek kijken. Veel aanbieders proberen kosten te besparen op de materialen. Deze leveranciers zullen zoeken naar de goedkopere werknemers, goedkope materialen en andere manieren op geld te besparen aan de verkeerde kant van het plaatje.

De beste prijs is de laagste gaat in dit geval meestal niet op. Bepaal van tevoren hoe hoog de kosten voor je huis zouden moeten zijn en probeer daar niet onder te gaan, besparen op kunststof kozijnen is niet altijd een goed idee.

 

https://www.creon-kozijnen.nl/kunststof-kozijnen

Gerelateerde artikelen

De voordelen van een kamado barbecue

Kies de meest passende gordijnen in Huissen uit

Meterkast laten vervangen door jezelf