Huizenplan
Image default
Kinderen

Koopgids voor kinderfietsen

Koopgids voor kinderfietsen

Je kind een fiets geven is een goed idee. Het is echter niet eenvoudig om een ​​fiets voor hen te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten fietsen voor kinderen, afhankelijk van hun leeftijd en lengte. Zo vindt je in elke fietsenwinkel wel een kinderfiets 16 inch aanbieding. Dit type kinderfiets is ideaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar met een lengte tussen 99 en 117 cm. Ondertussen komt 24 inch ten goede aan kinderen van 8-11 jaar oud en 114-152 cm lengte. Naast de lengte en leeftijd zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een fiets voor je kinderen.

Houd rekening met de maattabel voor kinderfietsen

Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een fiets is hoe deze zal worden gebruikt. Als je voor je kind een te grote fiets koopt, kunnen de voeten mogelijk niet bij de grond als ze zitten. Een ander probleem dat ze kunnen hebben, is dat het moeilijk voor ze zal zijn om te trappen. Als ze een fiets krijgen die te klein is, kunnen hun knieën het stuur raken als ze draaien of trappen, waardoor het ook moeilijk wordt om dat te doen. Het kleinere fietsframe maakt het voor kinderen ook moeilijker om in balans te blijven op de fiets. Zorg er daarom voor dat je, voordat je een fiets voor een kind koopt, hun lengte kent om het kiezen van een fiets voor je kind gemakkelijker te maken. Als je kinderen al een telefoon hebben, hebben ze misschien ook een telefoon tas van hoge kwaliteit nodig, zoals die van shabbies.

Welke functies hebben kinderfietsen nodig?

Zorg ervoor dat het zitje op de kinderfiets verstelbaar is. Zo zet je de fiets gemakkelijk op de juiste hoogte voor je kind. Met een verstelbaar zitje kun je het ook verhogen als je kind groeit. Verder is een terugtraprem een ​​belangrijk onderdeel van een kinderfiets. Je hebt niet veel vaardigheid of coördinatie nodig om deze remmen te gebruiken, waardoor ze perfect zijn voor je kleintjes. Last but not least, zoek naar fietsen die veel nadruk leggen op comfort. Je wilt een fiets kopen waar je kind zich prettig bij voelt en mee wil rijden. Comfort is erg belangrijk bij het zoeken naar offroad-fietsen voor kinderen, zoals mountainbikes voor kinderen en BMX-fietsen.

Een kinderfiets kopen op basis van hun rijervaring

Als je kind voor het eerst gaat fietsen, wil je misschien een loopfiets of een fiets met afneembare zijwieltjes aanschaffen. Dit soort fietsen helpt je kind zelfvertrouwen te krijgen en dingen zelf te leren doen. Loopfietsen hebben wielen van 12 inch en fietsen met zijwielen hebben wielen van 12 inch of 16 inch. Bovendien zullen meer ervaren kinderen meer uit hun gewone fiets willen halen en er offroad mee willen gaan. Voor meer ervaren rijders hebben we mountainbikes voor kinderen met 20″ en 24″ wielen en BMX fietsen met 20″ wielen. Deze fietsen zijn veel sterker gemaakt en voor dat doel gebouwd. Inderdaad, kinderen die al een tijdje fietsen kunnen ook naar school fietsen, maar ze hebben dan wel een schooltas dames nodig om hun spullen in te dragen.