Huizenplan
Image default
Mode en Kleding

De 3 voordelen van hardlopen

De 3 voordelen van hardlopen

 

Als we het hebben over één van de meest populaire sporten, dan is dit natuurlijk hardlopen. Dan hebben we het wel over individuele sporten overigens, want anders zal voetbal ongetwijfeld op plek één hebben gestaan. Doordat hardlopen tal van voordelen heeft, is het de perfecte manier om dagelijks of een aantal keren per week lekker te bewegen. Je kunt het in principe overal doen en zelfs zonder ervaring kun je beginnen. Zoals je kunt zien zijn die slechts twee voorbeelden waarom hardlopen zo ideaal is om te doen. Omdat we er nog wel tien voor je kunnen verzinnen, hebben we er in ieder geval nog een paar voor je op een rijtje gezet.

 

Laagdrempelig

 

Het grote voordeel aan hardlopen, is dat letterlijk iedereen het kan. Je hebt er namelijk geen speciale gave voor nodig en kan door iedereen worden uitgevoerd. Dus heb jij tijdens een vakantie aan het strand in je fantasie bikini bedacht dat je graag wat meer wilt gaan bewegen, dan is hardlopen dus een perfecte manier om dit te kunnen doen. Zo kun je zelfs al beginnen met een schema die je laat starten met één minuut hardlopen, gevolgd door één minuut wandelen. Dat klinkt misschien gek, maar je zult verstelt staan hoeveel mensen er al moeite hebben met die ene minuut.

 

Overal te doen

 

Een ander voordeel wat je hebt, is dat het werkelijk waar overal kan. Uiteraard zijn er enkele uitzonderingen, maar in de basis kan iedereen die z’n voordeur uitloopt beginnen met hardlopen. Vooral in het begin, wanneer je nog moet werken aan je condities, is een rond je om je huis bijvoorbeeld een goede manier om te kijken hoe het met je conditie gesteld is. Wanneer je net begint, is het overigens ook logisch dat je niet direct een volledig outfit aanschaft. Een paar rondjes in een wacoal bh in plaats van een sport bh is natuurlijk niet direct een probleem.

 

Voordelig

 

Het laatste voordeel in deze lijst, is dat het relatief goedkoop is. Het enige wat je namelijk nodig hebt, dat is een paar hardloopschoenen en voor de vrouwen een goede sport bh. Wel kan het zijn, dat wanneer je ook lingerie grote maten draagt, dit tijdens je zoektocht naar een geschikte sport bh wat uitdaging kan opleveren. De gemiddelde sportzaken hebben namelijk vaak niet verder dan cup D en bij uitzondering soms ook nog E. Niets erg mee hoor, maar wel handig om even te weten, zodat je niet teleurgesteld raakt.