Huizenplan
Image default
Sanitair

Je tegeldouche helemaal schoon

Veel badkamers zijn voorzien van een tegeldouche, van de klassieke douches tot prachtige inloopdouches. Een tegeldouche is dan ook een goede keuze, het past perfect in het plaatje van de badkamer, het kan verderlopen met de tegelmuur of net aparte tegels hebben voor een mooi effect. Wat wel belangrijk is om de schoonheid van je tegeldouche te waarborgen, is ze regelmatig grondig poetsen. Daarom kan je in dit artikel enkele tips lezen over hoe je je tegeldouche brandschoon kan houden.

Een tegeldouche is op zijn mooist als de tegels blinken. Maar na verloop van tijd zal er kalkaanslag vormen op de tegels door het water, dat is onvermijdelijk. Maar gelukkig kan je dat wel oplossen. Om die kalkaanslag weg te krijgen, kan je best de tegels schoonmaken met schoonmaakazijn. Breng de schoonmaakazijn aan op de tegels, dat kan makkelijk met behulp van een spuitfles, en laat het een half uurtje intrekken. Spoel het weg met warm water. Daarna kan je de tegels schoonmaken met een sopje van soda en groene zeep, dat zal ze goed ontvetten en dus rienigen. Hierna zal je zien dat je tegels weer op en top blinken. 

Bij je schoonmaakbeurt is het ook belangrijk dat je iets anders niet over het oog ziet, namelijk de voegen tussen de tegels. Want die voegen krijgen het ook hard te verduren. Al het water, het vocht en de waterdamp die er in de douche zijn, zullen na verloop van tijd in de voegen gaan kruipen. Dat kan ervoor zorgen dat ze gaan verkleuren of vlekken krijgen. De voegen schoonmaken is een groter klusje, maar het resultaat zal het waard zijn. Neem een oude tandenborstel en een bus bleekmiddel. Met de tandenborstel kan je het bleekmiddel aanbrengen op de voegen en er goed op schrobben. Erna zal je zien dat de voegen weer schoon zijn.

Voor meer info : https://voegxpert.nl