Huizenplan
Image default
Tuin en buitenleven

De ultieme gids voor een windscherm in uw eigen tuin

De ultieme gids voor een windscherm in uw eigen tuin

 

Een windscherm is een rij bomen of struiken aan de loefzijde van een andere plant die tegen de wind moet worden beschermd. De planten ertussen fungeren als een barrière en houden de lucht vast zodat die er niet langs kan. Hierdoor wordt het beschermde gebied veel warmer en wordt schade aan de planten voorkomen. Dit artikel behandelt alles wat u moet weten over windschermen in uw tuin.

 

Wat is een windscherm?

Een windscherm is een rij bomen of struiken aan de loefzijde van een andere plant die tegen de wind beschermd moet worden. De planten ertussen fungeren als een barrière en houden de lucht vast zodat die er niet doorheen kan. Hierdoor wordt het beschermde gebied veel warmer en wordt schade aan de planten voorkomen.

 

Waar koop ik een windscherm?

Als u op zoek bent naar kant-en-klare windschermen, kunt u deze online bestellen bij een aantal online kwekerijen of in tuincentra. Deze kunnen rechtstreeks bij u worden afgeleverd en worden meestal geleverd met instructies over hoe u ze moet installeren. U kunt ook zelf een DIY-windscherm maken. Bij het kiezen van planten voor een doe-het-zelf-windscherm is het belangrijk om planten te kiezen die relatief klein worden. Zo voorkom je dat het licht en de voedingsstoffen niet bij je andere tuinplanten terechtkomen. Toch geen energie om het zelf te doen? Neem dan eens een kijkje bij Tuincollectie!

 

Waarom heb je een windscherm nodig?

Een windscherm is een goedkope manier om je planten te beschermen tegen schade door de wind. Je kunt het gebruiken om alles te beschermen, van groenten tot fruitbomen. Het kan ook een handige manier zijn om privacy in uw tuin te creëren. Windschermen kunnen ook helpen om koolstof in de bodem vast te houden, waardoor uw ecologische voetafdruk kleiner wordt en de bodemkwaliteit van uw tuin verbetert.

 

Hoe installeer je een windscherm?

Voordat u begint met het planten van een windscherm, moet u bedenken hoe u wilt dat het eruit komt te zien. Waar in je tuin wil je het plaatsen en welke planten wil je er laten groeien? Je kunt een DIY-windscherm in elke vorm en grootte plaatsen. Het belangrijkste is dat je de planten beschermt die tegen de wind beschermd moeten worden. Welke planten je gebruikt en welke vorm je kiest, is aan jou. Bij het kiezen van planten voor een windscherm is het belangrijk om planten te kiezen die relatief klein worden. Zo voorkom je dat het licht en de voedingsstoffen je andere tuinplanten niet kunnen bereiken. Als u een windscherm installeert, moet u voldoende ruimte tussen de planten laten, zodat ze de ruimte hebben om te groeien en elkaar niet verdringen. Zorg er ook voor dat de planten in de juiste richting groeien, zodat ze de wind effectief tegenhouden.

http://www.tuincollectie.nl