Huizenplan
Image default
Winkelen

Comfortabel slapen verhoogt de productiviteit

Als je een goede nachtrust kunt krijgen, ben je veel productiever. Je kunt je concentreren op je werk, je concentreren op de taak die voor je ligt en problemen sneller oplossen. Dit komt omdat voldoende slaap de hersenen in staat stelt om de voorraad neurotransmitters zoals dopamine en acetylcholine aan te vullen. Dit zijn chemicaliën die essentieel zijn voor de cognitieve functie. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die zes uur of minder per nacht hun ogen sluiten, een IQ-score hebben die tien punten lager ligt dan degenen die elke nacht zeven uur of meer rust krijgen. Als je goed uitgerust bent, kunnen je hersenen ook verbanden leggen tussen gedachten op manieren die je helpen helderder en creatiever te denken. Het is aangetoond dat mensen die voldoende slaap krijgen betere probleemoplossende vaardigheden hebben dan mensen die dat niet doen. Zorg dus dat je het juiste hoofdkussen bij Sleepworld haalt en het juiste topmatras om heerlijk te kunnen slapen.

Comfortabel slapen verbetert je mentale gezondheid

Slaap is van cruciaal belang voor een gezonde geest en lichaam, dus je moet ervoor zorgen dat je er genoeg van krijgt. Slaaptekort kan leiden tot depressie, angst en andere ernstige psychische problemen. Het beïnvloedt elk aspect van wie je bent als persoon en heeft een impact op elke relatie die belangrijk voor je is. Bovendien zal de kwaliteit van je slaap een directe invloed hebben op hoe goed je hersenen functioneren tijdens de wakkere uren. Als je ’s nachts niet goed slaapt vanwege slechte slaapgewoonten of een ongemakkelijk matras, kan dit ook overdag problemen met geheugen en concentratie veroorzaken. Dit legt onnodige stress op je lichaam en geest en maakt het je onmogelijk om je overal op je gemak te voelen, behalve in bed.

Comfortabel slapen vermindert het risico op hartfalen

Hartfalen is een aandoening waarbij het hart het bloed niet zo goed kan rondpompen als zou moeten. De symptomen van hartfalen zijn onder meer kortademigheid, zwelling in de benen of buik en vermoeidheid. Als je moeite hebt met slapen, loop je mogelijk risico op hartfalen. Wanneer je slaapt, zendt je lichaam chemicaliën uit die kunnen helpen bij het herstellen van schade aan je bloedvaten en andere organen. Als je niet genoeg slaap krijgt, zouden deze chemicaliën niet in een normaal tempo worden geproduceerd. Als dit na verloop van tijd gebeurt, neemt je risico op het ontwikkelen van hartproblemen dramatisch toe.