Huizenplan
Image default
Wijn

Kenmerken van Masseria Borgo dei Trulli wijnen

Wijnhuis Masseria Borgo dei Trulli produceert prijswinnende wijnen die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Toch zijn de wijnen nog niet bij iedereen bekend. Zonde! Het wijnhuis staat bekend om zijn van passie voor product, wijngaard en de mensen. Ze zijn trots op het land en het verhaal wat ze te vertellen hebben. Hiermee maken zij de meest lekkere kwaliteitswijnen. 

Keuzestress voor welke Masseria Borgo dei Trulli wijn je het beste kunt gaan? Lees dan snel meer.

Wijnhuis Masseria Borgo dei Trulli

Nog voor we dieper ingaan op de kenmerken van de wijnen, geven we eerst wat meer informatie over het wijnhuis. Het wijnhuis, de locatie en manier van wijnproductie is bepalend voor het karakter en smaak van de wijn. 

Masseria Borgo dei Trulli vind je in Maruggio, in de provincie Taranto. Misschien ben je bekend met de iconische kust waar het wijnhuis bij in de buurt ligt. De regio Salento staat bekend als een prestigieus gebied waar de blauwe druivensoort primitivo (afkomstig van het Latijnse Primitivus, de eerste die rijpt) gemaakt wordt. Masseria Borgo dei Trulli gebruikt alle omstandigheden zo optimaal mogelijk. Denk aan het land, het klimaat en natuurlijk de wijngaarden. Door met al deze verschillende factoren rekening te houden produceert het wijnhuis de beste wijnen uit de regio. 

Masseria Borgo dei Trulli kenmerken

Masseria Borgo dei Trulli beschikt over 3 wijngaarden; Roselle, Pasano en Salice Salentino. Iedere wijngaard beschikt over een eigen terroir wat de smaak en de kenmerken van de wijn bepaalt. 

Roselle 

Deze wijngaard omringt het Masseria Borgo dei Trulli wijnhuis. De rode bodems zijn rijk aan silicaat en ijzeroxide. De regio kent pedoklimatologische omstandigheden die worden versterkt door de zuidelijke zeebries. Op de 12 hectare aan wijngaard worden met name rode druiven als primitivo en negroamaro geteeld. De negroamaro druif staat bekend als een meer krachtige druif dan de primitivo druif (ook wel bekend als zinfandel). Bij beide druivensoorten voert het gerijpte rode fruit de boventoon. 

Pasano 

De wijngaarden van Pasano vind je op ongeveer 8 kilometer van Masseria Borgo dei Trulli. De druiven worden geteeld in een uniek microklimaat. Ook de Pasano wijngaarden beslaan ongeveer 12 hectare. Hier worden druivensoorten als primitivo, negroamaro, maar ook witte druivensoorten als vermentino, sauvignon en malvasia verbouwd. De aromatische druiven zijn rijk aan suikers. De druivensoorten zijn enigszins kruidig. Daarnaast komt rijp fruit en noten komen naar voren.

Salice Salentino

De laatste wijngaard ligt ongeveer 35 kilometer van Masseria Borgo dei Trulli. In de Salentino vlakte ligt in het hart het Salice Salentino DOC-productiegebied. De zeer vruchtbare grond maakt productie van rijke en zachte wijnen mogelijk. Ook zijn de druivensoorten uit deze wijngaard geschikt voor veroudering in eikenhouten vaten. 

Masseria Borgo dei Trulli wijn en spijs combinaties 

De prachtige wijnen afkomstig uit een van de Masseria Borgo dei Trulli wijngaarden wil je wel drinken met de juiste spijscombinatie. De wijnen kun je met verschillende gerechten combineren. Van gegrild rood vlees tot hard belegen kazen. Het belangrijkste om rekening mee te houden is dat de gerechten een hoge smaakintensiteit hebben.

 

https://www.vinify.nl/wijnhuis/masseria-borgo-dei-trulli