Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Handige tips voor een badkamer make-over

Na een tijd dezelfde inrichting in je woning te hebben, zijn we meestal toe aan wat veranderingen. Dit is ook voor de badkamer zo. Als je al jarenlang dezelfde badkamer hebt ben je toch opzoek naar wat nieuws. Je badkamer moderniseren is na een aantal jaren ook vaak wel nodig als je met de huidige trends mee wilt blijven gaan. In dit artikel ga ik je wat handige tips geven om je badkamer een geweldige makeover te geven.

Verf voor badkamer

Een andere kleur geven aan je badkamer is altijd een goed idee. Door een andere kleur aan te brengen heb je meteen een zichtbaar resultaat en creëer je een nieuwe frisse look. Het is mooi om een kleur te kiezen die wat vaker terug komt. Denk bijvoorbeeld aan een olijfgroene wand, olijfgroene badhanddoeken en een olijfgroene douchemat. Let er wel op dat je de juiste verf voor badkamer aanschaft. De verf moet namelijk waterafstotend zijn, omdat de badkamer een vochtige ruimte is.

Betegeling

De tegels (zowel vloertegels als wandtegels) hebben ook een belangrijke rol in je badkamer. Ze vallen snel op dus moeten er ook fris en modern uitzien. De trend wat betreft badkamertegels verandert erg snel. Zo waren een aantal jaren geleden de kleine wandtegeltjes er populair en nu juist de grotere wandtegels. Kies een tegel die bij jou past en die je badkamer laat stralen.

Douche/ bad vervangen

Je douche/ bad is een groot en belangrijk onderdeel in de badkamer. Dit is om deze reden ook meteen een blikvanger en moet dus een goede uitstraling hebben. Let op de juiste grootte van het meubel. Het moet groot genoeg zijn, maar ook niet te groot. Je hebt namelijk ook nog ruimte nodig voor andere spullen in je badkamer en het is niet fijn als alles heel erg dicht op elkaar moet staan. Dit geeft geen prettige sfeer.

Accessoires toevoegen of vervangen

Een badkamer moderniseren gaat ook gemakkelijk door accessoires toe te voegen of te veranderen. Door dit te vernieuwen krijgt je badkamer over het algeheel een nieuwe look. Je kunt bijvoorbeeld voor een ander soort materiaal kiezen zoals houten spullen toevoegen, maar ook een andere kleur is goed te doen. Je hoeft maar kleine aanpassingen te doen aan de badkamer en toch heb je een nieuwe look gecreëerd.