Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Maak de zandbak van je kind, je beste vriend!

Iedere ouder vindt deze zin niet erg leuk om te horen als ze bij een speeltuin zijn: “Mag ik in de zandbak spelen?” Natuurlijk zeg je als ouder ja, maar er gaan meteen duizenden negatieve gedachten door je heen. “Dan heb je weer veel te veel zand in je huis, worden de kleding erg vies en er kunnen vieze dingen in de zandbak zijn verstopt”, en ga zo maar door. Maar je kan ook beste vrienden met de zandbak en bepaald overeenkomst vinden met de bak. In deze blog helpen we je een handje met deze overeenkomst te vinden.

Koop een diepe zandbak en speciaal zand

Als je kind graag een zandbak in de tuin wil hebben voor bijvoorbeeld zij verjaardag, dan kun jij de baas spelen over wat voor soort zandbak het wordt. Jij hebt dan de invloed om een zandbak te nemen die voor je kind en voor jezelf leuk kan zijn. Wij raden het aan om een diepe zandbak te nemen, waarmee je kind lekker kan doen wat hij of zij wil, zonder dat er overal zand komt te liggen in de tuin. Daarbij heb je tegenwoordig ook speciaal zand dat gemaakt is voor kinderen, dus dat geef je ook een veiliger gevoel. Tip: koop een zandbak met deksel, zodat er geen ongedierte in de zandbak terecht kan komen wanneer hij niet gebruikt wordt.

Selecteer speciale kleding voor de zandbak

Niets is vervelender dan dat je kind met mega vieze kleding aankomt die je bijvoorbeeld net hebt gekocht. Of zelfs kleding dat stuk gaat. Daarom is het zeker een aanrader om een paar sets van kleding opzij te leggen die kinderen aan kunnen doen als ze de zandbak in willen. Hiermee weet je zeker dat de nieuwere kleding heel blijft en dat ze wel lekker kunnen spelen hoe ze maar willen. Dus daar hoort ook de heerlijke viezigheid bij.

Geniet zelf ook van de zandbak

Jullie zien misschien niet meteen oog in oog, maar als jij je grenzen opstelt tegenover de zandbak en het goed kan onderhouden, dan kan het ook je beste vriend worden. De conclusie van deze blog is eigenlijk dat je er zelf voor moet zorgen dat de zandbak ook leuk wordt en dat moet zeker lukken met deze tips.