Huizenplan
Image default
Bedrijven

Tien geweldige highlights in Hilversum

Niet alle steden bieden zoveel bezienswaardigheden, als Hilversum. Een architect in Hilversum kan hier ook alle dagen genieten, van het vele moois in Hilversum. Iconische gebouwen, musea, horeca, er is van alles wat Hilversum zo uniek maakt. Daarom hier tien geweldige highlights van Hilversum.

Highlights 1 t/m 4: voor een architect in Hilversum

Een architect in Hilversum kan zich hier de ogen uitkijken. Zo veel indrukwekkende architectuur die deze stad rijk is. Het leuke is dat er zowel qua nieuwbouw als qua oude architectonische bezienswaardigheden genoeg te zien is. Die diversiteit maakt het extra leuk!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het Pompgemaal Laapersveld
  • Traverse Hilversum
  • Museum Beeld en Geluid
  • Sint-Vituskerk

Het Pompgemaal Laapersveld gebruikte men, voor het afvoeren van afval- en regenwater. Het regenwater kwam in een vijver. Vervolgens werd het naar de Oude Haven gepompt. Het afvalwater ging naar de vloeivelden aan de Loodsrechtseweg.

Highlights 5 t/m 8: op natuurgebied

Ook op natuurgebied biedt Hilversum veel diversiteit. Zo is er onder andere:

  • Hoorneboegse Heide
  • Goois natuurreservaat
  • Pinetum Blijdenstein
  • Coversbos

Het Coversbos was in 1944 grotendeels kaalgekapt. Later na de Tweede Wereldoorlog kreeg het bos weer een nieuw leven. Er werden toen vooral naaldbomen geplant. Wat het bos bijzonder maakt is dat er ook eeuwenoude akkers met granen zijn. Er zijn daar zeldzame akkerkruiden te vinden. Natuurmonumenten is ermee bezig om het bos langzaam om te vormen naar een loofbos. Dat is mooi natuurlijk, want loofbomen behoren in Nederland tot de inheemse soorten.

Highlight 9: Vue Cinema Hilversum

Hilversum heeft ook een mooie bioscoop met maar liefst zeven zalen. Ook worden er 3D films afgespeeld. Een bioscoop met voor iedereen wat. Zeker leuk als jij je even lekker in een ander wereld wilt wanen.

Highlight 10: Museum Hilversum

Wil je de stad echt leren kennen? Dan is het natuurlijk superleuk om naar Museum Hilversum te gaan. In dit museum richt men zich op fotografie, mediakunst en mediacultuur. Dit past natuurlijk helemaal bij Hilversum als mediastad.

https://bruis-architectuur.nl/architect-hilversum/