Huizenplan
Image default
Tuin en buitenleven

3 Tips voor een mooie wintertuin

Voor veel mensen is de tuin niet de plek om gezellig te gaan zitten in de winter. Toch kun je met wat slimme aanpassingen je tuin of balkon gezellig en behaaglijk maken tijdens de wintermaanden. Waarom wachten tot de lente? Zorg voor een warmtebron zoals een buitenhaard of een warmtelamp en gooi je tuinstel vol met kussens en plaids. Een gezellig lichtsnoer, wat lampionnen en een achtergrondmuziekje en je tuin is heerlijk te toeven in de winter! Wij geven je graag wat meer tips voor gezellige wintertuin.

1. Beplanting

Je kunt je tuin nog zo gezellig inrichten, maar als er alleen maar kale takken te zien zijn, is het maar een grauwe bedoeling. Kies daarom voor een aantal groenblijvende planten en heggen. Maak ook een slimme keuze in bloeiende planten, die in verschillende maanden in bloei staan. Zo kan je zelfs tot in de winter nog genieten van bloemen. Bescherm je planten wel tegen de kou door er bijvoorbeeld een laag compost eroverheen te brengen.

2. Zwembad winterklaar maken

Ben jij een van de gelukkigen met een eigen zwembad in de tuin? Kies dan het liefst voor een verwarm zwembad. Zo kun je ook in de winter nog genieten van een duik in je eigen zwembad. Wil je je zwembad in het voorjaar pas weer gebruiken? Zorg er dan voor dat je je zwembad winterklaar maakt. In de lente of zomer hoef je dan weinig actie te ondernemen om je zwemwater weer in goede conditie te krijgen.

3. Vergeet de dieren niet

Hoe leuk is het als je buiten onder een dekentje zit bij een knisperend haardvuurtje en er komt een egeltje langs om wat te drinken? De winter is de zwaarste periode voor dieren. Er is geen voedsel in overvloed net als in de zomer en de kou zorgt ervoor dat ze een beschut plekje nodig hebben. Geef ze een duwtje in de rug en help ze door deze tijd van het jaar. Je kunt dit doen door je tuin niet al te netjes op te ruimen, zodat er nog genoeg schuilplekken te vinden zijn. Die schuilplekken trekken ook insecten aan wat weer een voedselbron is voor bijvoorbeeld vogels. Zo help je de natuur een handje en krijg jij er af en toe gezellig bezoek voor terug.

https://www.mari.nl/producten/zwembadonderhoud/zwembad-winterklaar-maken/

Gerelateerde artikelen

Verzorg uw tuin. Op zoek naar langdurig mooi resultaat in uw tuin? Koop Graszaad Online

Luxe serre aanbouw

Scherp vissen met een dobber!