Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Makelaar Ermelo

Is het inschakelen van een makelaar in Ermelo verstandig?

Ben je van plan om je woning te verkopen? Dan besluiten veel mensen om een makelaar in te schakelen. Dit is gebruikelijk, maar het is natuurlijk niet verplicht. Veel mensen vragen zich dan ook af of het verstandig is om een makelaar in Ermelo in te schakelen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren en die zullen we in deze tekst bespreken.

Kosten besparen zonder makelaar in Ermelo?

De meeste mensen besluiten om geen makelaar in Ermelo in te schakelen, omdat daar kosten mee gepaard gaan. Dit klopt inderdaad, want een makelaar vraagt doorgaans commissie voor de diensten. Het punt is wel dat je zonder makelaar veel taken zelf moet uitvoeren. Bij de verkoop van een woning moet je in de eerste plaats een advertentie opstellen. Deze advertentie moet zijn voorzien van wervende foto’s en een aantrekkelijke tekst. Misschien weet je niet hoe je mooie foto’s moet schieten en dan kun je dit beter aan een makelaar uitbesteden. Weet je wel hoe je een mooie advertentie moet opzetten? Ook dan ben je er veel tijd aan kwijt. Tijd die je ook aan andere zaken had kunnen besteden. Bij een verhuizing heb je immers genoeg te doen. Soms lijkt het dus dat je kosten kunt besparen, maar je moet niet uit het oog verliezen dat veel activiteiten ook veel tijd kosten. Weeg dit dus ook goed af voordat je besluit om wel of geen makelaar in te schakelen.

Zelf de bezichtigingen doen?

Veel mensen vragen zich ook af of het verstandig om zelf de bezichtigingen te doen. Ben je een extravert type en weet je goed hoe je zaken moet aanprijzen? Dan is het geen slecht idee om dit zelf te doen. Je weet immers meer van je eigen woning dan een makelaar. Het kan echter ook zijn dat je wat minder sociaal bent. Dat je het moeilijk vindt om met onbekende mensen te communiceren. Dan kun je de bezichtigingen beter door een ervaren makelaar laten doen.