Huizenplan
Image default
Bouwmaterialen

Meer dan je ziet – Het geheime leven van oud ijzer

Blog Inleiding: De kans is groot dat je bij oud ijzer denkt aan zoiets als een verroeste oude auto die al jaren in een weiland staat. En hoewel dat zeker één type oud ijzer is, is het niet het enige type. In feite is er een hele wereld van oud ijzer die erop wacht om ontdekt te worden. Dus of je nu een doorgewinterde pro bent of een oud ijzer nieuweling, lees verder om meer te weten te komen over dit fascinerende materiaal.

Oud ijzer amsterdam

De vele vormen van oud ijzer

Zoals we al eerder vermeldden, kan oud ijzer in veel verschillende vormen voorkomen. Wist je bijvoorbeeld dat oude apparaten zoals koelkasten en wasmachines vaak een aanzienlijke hoeveelheid oud ijzer bevatten? Of dat sommige soorten bouwafval, zoals sloopafval, ook een rijke bron van oud ijzer kunnen zijn?

 

Naast deze voorbeelden is oud ijzer ook te vinden op meer onverwachte plaatsen. Wist je bijvoorbeeld dat veel gemeentelijke recyclingprogramma’s voorwerpen als oude spijkers en metalen hangers als oud ijzer accepteren? En hoewel het misschien niet veel lijkt, kunnen die kleine bijdragen na verloop van tijd flink oplopen!

 

De waarde van oud ijzer

Waarom dan toch de moeite nemen om oud ijzer in Amsterdam in te zamelen? Om te beginnen is oud ijzer waardevol! In feite is de prijs van oud ijzer de laatste jaren gestegen door de toegenomen vraag uit China en andere landen. Als gevolg daarvan zijn veel mensen begonnen met het verzamelen en verkopen van oud ijzer als een manier om wat extra geld te verdienen.

 

Maar het is niet alleen het geld dat oud ijzer zo waardevol maakt. Schrootijzer is ook een belangrijke grondstof voor veel industrieën. Bijvoorbeeld, staalfabrieken gebruiken oud ijzer om nieuwe staalproducten te maken, terwijl gieterijen het gebruiken om gietijzeren producten als putdeksels en buizen te maken. En met zoveel toepassingen voor oud ijzer is het geen wonder dat de wereldmarkt jaarlijks op miljarden dollars wordt geschat 

 

Conclusie 

Dus daar heb je het – iets meer over het geheime leven van oud ijzer. Of je nu wat extra geld wilt verdienen of gewoon wilt helpen afval te verminderen, we hopen dat dit je heeft geïnspireerd om zelf schroot te gaan verzamelen!